Etter at Michelin lanserte guide for Bangkok i desember 2017 har den vært så stor suksess at de nå planlegger å utvide til å etterhvert dekke hele Thailand.

I 2018 er planene at Phuket og Phang Nga skal være en del av området de dekker og innen 2021 skal hele landet dekkes. Anonyme anmeldere har allerede siden april besøkt mange restauranter i denne delen av landet.

Michelins guide har vist seg å øke interessen for matkultur generelt og de som har stjerner øker oftest besøkstallene til sine restauranter.

Den thailandske matkulturen er en av landets store styrker når man markedsfører seg og blant mange regnet blant verdens beste. Å være tilknyttet Michelin Guiden vil kunne bety mye for landet fremover og det er tegnet en 5 års avtale mellom Tourism Authority of Thailand (TAT) og Michelin.

Michelin Guide ble etablert så tidlig som i år 1900 av dekkprodusenten med samme navn. Ved etableringen var det færre enn 3000 biler på veiene i Frankrike og hele 35000 eksemplarer av den da gratis guiden ble delt ut. De første årene var guiden en informasjon som kart, instruksjoner for å bytte dekk og oversikt over reparatører, bilmekanikere, hotell og bensinstasjoner over Frankrike.

Guiden ble etterhvert utvidet til å inneholde informasjon om flere land. Stjerner for gode restauranter startet de med i 1926.

 

Kilder:

Bloomberg

Michelin Guide

 

 

Forrige artikkelNytt nødnummer på Filippinene
Neste artikkelQatar med ny destinasjon i Skandinavia