President Duterte utstedte i går en “Executive Order 56“, hvor det er vedtatt at 911 skal være det nye nasjonale nødnummeret. Dette vil erstatte 117 for å bedre koordinere landets anstrengelser får å respondere riktig ved katastrofer.

Nummeret er også etablert for å forbedre offentlig sikkerhet, eksiterende ro og orden og andre sikkerhetstiltak ved å sørge for en klar kommandostruktur for ansvar og tilgjengelighet. Tjenesten vil være gratis for publikum.

Nødnummeret 911 vil være underlagt ledelse og kontroll av Department of the Interior and Local Government (DILG).

Lokalstyrer vil etablere og drifte 911-sentraler i sine nærområder noe som de selv må finansiere. Lokale sentraler vil også være under overoppsyn av National Public Safety Answering Center.

“Frekvensen av naturkatastrofer og trussel mot ro og orden fra kriminalitet og andre forstyrrelser krever dedikert innsats fra både regjering og privat sektor” står det i ordren datert 25. mai.

Det nasjonale brannvesenet, The Bureau of Fire Protection (BFP)  og politiet, Philippine National Police (PNP) er satt opp som primære etater for respons til det nasjonale nødnummeret.

Kilde: Philstar

Ingen kommentarer

View the Discussion

Logg inn for å legge igjen en kommentar