Egen Michelin Guide lansert for Bangkok 6. desember.

Første utgave av egen Michelin Guide lansert for Bangkok og 17 restauranter har mottatt stjerner.
98 restauranter ble omtalt; ingen mottok topprangering med 3 stjerner, 3 mottok 2 stjerner og de resterende 14 mottok 1 stjerne.

Bangkok har i mange år vært anerkjent for å tilby mat av høy klasse i ulike kategorier. Høy klasse på maten trenger ikke nødvendigvis bety at maten er dyr og vi ser flere rimelige restauranter har mottatt stjerne.

Den store overraskelsen på listen er Jay Fai som mottok 1 stjerne. Den 70 år gamle Jay Fai, eller Tante Fai mottok sin stjerne for sin innsats bak wok´en. Hun er kjent som ganske eksentrisk, alltid med skibriller for å beskytte øyene der hun tilbereder maten i sitt lille kjøkken.

Komplett liste i tilfeldig rekkefølge:
2 Stjerner:

Gaggan – moderne indisk ฿฿฿฿฿

Mezzaluna – Innovativ ฿฿฿฿฿

Le Normandie at The Mandarin Oriental – Fransk kjøkken ฿฿฿฿฿

1 Stjerne:

Bo.Lan – Thai kjøkken ฿฿

Elements – Fransk kjøkken ฿฿฿฿

Nahm – Thai kjøkken ฿฿฿

Suhring – moderne Tysk kjøkken ฿฿฿฿฿

Ginza Sushi ichi – Sushi ฿฿฿฿฿

J’AIME by Jean-Michel Lorain – Fransk kjøkken ฿฿฿

L’Atelier de Joël Robuchon – Fransk kjøkken ฿฿฿฿

Paste – Thai kjøkken ฿฿฿

Savelberg – Moderne Fransk ฿฿฿฿฿

Sra Bua by Kiin Kiin – Thai kjøkken ฿฿฿฿

Upstairs at Mikkeller – Innovativt ฿฿฿฿฿

Chim by Siam Wisdom – Thai kjøkken ฿฿

Jay Fai – Thai kjøkken/Street Food ฿฿

Saneh Jaan – Thai kjøkken ฿฿

Her vil nok mange finne interessante restauranter til neste besøk i Bangkok.

 

 

 

 

 

 

9 KOMMENTARER

 1. Jay Fai omtales som «street food vendor» i de fleste aviser, men med 1000 bath for en omelett tar hun ikke street food-priser. :)

 2. Etter lansering av Michelin Guide Bangkok i går viser det seg at interessen allerede øker for restaurantene som fikk stjerner.

  Deepak Ohri, CEO på Lebua hvor restauranten Mezzaluna holder til sier: “Vi har sett en veldig, veldig stor økning i antall reservasjoner.” Over 60% av disse er i tillegg reservasjoner utenlands, mange så langt unna som Europa og Japan.
  Ohri sier at reservajonene hovedsaklig kommer fra folk som bestemte seg for å reise til Bangkok etter de hadde sett informasjon om utdeling av stjerner. “Det er mange globale prisutdelinger, men ikke noe som kan sammenlignes med Michelin.”

  Chattan Kunjara Na Yuudhya fra Tourism Authority of Thailan (TAT) ser at turister sørget for at det ble lagt igjen USD 45,9 milliarder i fjor og 20% av dette ble brukt på mat. Hvis man kan øke omsetningen på mat med 1% utgjør det hele USD 100 millioner, “Det er mye penger” Prisutdelinger som Michelin Guiden vil være med på å gjøre Thailand enda mer attraktiv som matdestinasjon.

  Les mer hos Forbes

 3. Skal teste ut noen av disse. Aldri spist på Michelin-restaurant, og her er muligheten. Synes hun med skibrillene frister mest. Michelin-gatemat må jo bare være himmelen. :)

 4. Den kjente matbloggeren Mark Wiens har besøkt Jay Fai. Han er svært entusiastisk til det han får servert. Kvalitet på råvarer og ferdig produkt holder høy klasse og til tross for at prisene er relativt høye i forhold til at det skal være “gatemat” ser det ut som man får mye for pengene. Er ikke avskrekkende priser for så store porsjoner, men ikke noe å spise alene. Lysten til å spise hos Jay Fai blir ikke mindre etter å ha sett denne videoen.

  https://www.youtube.com/watch?v=vv8LUSqT3JQ

5 of 9 comments displayed

View the Discussion

Logg inn for å legge igjen en kommentar