Langtidsopphold i Thailand med Thailand Elite Easy Access 5 års medlemskap

 

Thailand Elite

 

Da var tiden kommet til å få ordnet med de siste formaliteter før avreise.

Den 26. juli startet jeg prosessen med å kjøpe Thailand Elite Easy Access 5 års medlemskap. Som 44 åring er det ikke mulig å få pensjonist-visum i Thailand. Det var snakk om en mulighet på individuell basis tidligere, men denne ser ut for å være kategorisk stengt nå. Så derfor ble det jeg anser som en investering i framtiden.

Thailand Elite Easy Access

Medlemskapet koster 500.000 Thai baht som en engangssum som betales før medlemskapet innvilges. Selve medlemskapet varer i 5 år. Ved hver innreise til Thailand får man fornyet visumet for 1 år. Dette gjør at man på tampen av medlemskapets femte år kan få forlenget visumet med 1 år. Dermed varer visumperioden i nesten 6 år. For meg er dette et perfekt valg siden jeg da vil være 50 år og kvalifiserer for pensjonist-visum.

For den som er under 50 år og ikke gift med en thai person er det veldig få alternativer. Det er enten turistvisum med forlengelse (multiple entry visum, METV, gir lengst opphold. Se egne forumposter om det) eller ED (utdanningsvisum om man deltar på feks språkskole).

Thailand er ikke glad i utlendinger som kommer til Thailand på ED eller METV visum og blir i årevis med det som «skalkesjul» for å jobbe eller bedrive annen kriminell aktivitet. Derfor har det vært noe innstramminger på disse visumene med tiden. Og framtiden er jo noe usikker på hva som skjer med de. Thailand Elite programmet er et offisielt program som gir et betydelig forenklet opphold og privilegier for den som kjøper seg inn i programmet. Det er nå en 5 års, 10 års og 20 års medlemskap der 5 års er rimeligst til 500.000 baht.

Som medlem får man en egen saksbehandler som ivaretar og følger opp saker medlemmet har behov for assistanse med. Feks hjelper de medlemmet med å skaffe gyldig thai førerkort, kjøp av kjøretøy og lignende offisielle gjøremål. Inkludert i pakken får man også gratis limousine fra hotell til flyplass ved avreise til internasjonal destinasjon et visst antall ganger pr år. Det er en begrensning på radius 50 km på denne servicen, så for meg i Hua Hin er dette kun aktuelt om jeg overnatter i Bangkok før avreise.

Thailand Elite Limo

Medlemmet plikter å rapportere hver 90. dag og må selv sørge for å få nytt årsvisum stemplet i passet før det går ut. Å glemme dette kan få katastrofale følger og man ender med en «overstay» situasjon. Så det er viktig å merke dette i kalenderen og ha det på minnet.

Om man ikke ønsker å reise ut av Thailand i løpet av disse 5 årene er det mulig å gå på immigrasjonskontoret og få fornyet 1 års stempel for 1800 baht.

Man kan absolutt argumentere med at prisen på 500.000 baht er mye penger, ca 125.000 kr etter dagens kurs. Men alternativet med å «løpe» over grensen og måtte fly ut innimellom for å få fornyet et METV koster også penger, for ikke å snakke om tid. Og fordeler man kostnaden over de 6 årene med opphold så koster det ca 20.000 kr pr år. I mine øyne er dette en ganske ordinær norsk feriekostnad. Men som en engangssum er det selvsagt en god slump penger.

Et moment som er viktig å forklare når det gjelder initieringen av å kjøpe dette visumet er forvirringen rundt nettsiden.

Det offisielle nettstedet for Thailand Elite er www.thailandelite.com. Og den formelle epostadressen fra selskapet er xxxx@thailandelite.com (feks memberservice@thailandelite.com)

Forvirringen oppstår når man ser nettstedene www.thai-elite.com, www.thailandelite.org og www.thailandelite.net. De 2 siste skal jeg ikke uttale meg om, men Thai-Elite var der jeg selv ved en feiltagelse vandret inn og satte igang søknadsprosessen. Jeg fikk litt «hetta» når jeg oppdaget dette ikke var det offisielle nettstedet og satte igang litt detektivarbeide. Det viser seg at dette driftes av selskapet CMS Global PET LTD, ledet av en Herr Russell Lim. Men dette framgår ikke av nettstedet. Jeg fant dette selv på Facebookprofilen til Thai-Elite.

Og ser man på det offisielle nettstedet så er dette selskapet listet som offisiell agent for Thailand Elite. Jeg kommuniserte med Herr Lim og han ordnet og bekreftet søknadsprosessen mot Thailand Elite. Da dette var i boks tok Thailand Elite selv over selve betalingsprosessen og fram til medlemskapet.

Jeg betalte summen på 500.000 baht i dag og til en kostnad av 125.500 kr. Dette inkluderte at alle kostnader i forbindelse med overføring ble dekket av meg, og at mottaker får en fax med bekreftelse på betaling fra banken.

Selve visumet får jeg ved ankomst på Suvarnabhumi i Bangkok. De må varsles 5 virkedager før ankomst og henter deg ved gaten når du lander. Så kjøres du med en el-cart gjennom immigrasjon og får visumet på 10-15 minutter. De henter også bagasjen for deg.

Thailand Elite Cart

Jeg kommer tilbake med mer utfyllende oppdatering når jeg har opplevd ankomsten og alle formaliteter er ordnet. Skal se om jeg ikke får noen gode bilder også.

RobertX

 

 

Bilder: Screenshot fra Thai Elite og Thailandelite

Forrige artikkelFrukt i Thailand
Neste artikkelUnge kinesere: 80% økning på reiser