Det nærmer seg nå at Maya Bay, bedre kjent som «The Beach» etter filmen med Leonardo DiCaprio i hovedrollen vil holde stengt for besøkende fra 1. juni til 30. september.

Maya Bay, Koh Phi Phi Ley
Maya Bay, Koh Phi Phi Ley
CC0 Creative Commons Lisens fra Pixabay

For de som skal til Thailand i sommerferien må tanken om tur til den berømte stranden skrinlegges.

Årsaken til dette er rett og slett den harde påvirkningen den alt for store mengden turister har hatt på miljøet de siste årene.Forurensning og ødeleggelser av korallrev i området er grunnen. Det er anslått at opp til 4-6000 mennesker om dagen her besøkt stranden i høysesongen. En kan antakelig anta at selv om de stenger tilgangen så er fortsatt antall besøkende for høyt til at miljøet kan overleve.

For å bevare miljøet for fremtiden er dette et nødvendig første skritt og i denne omgang vil stranden være stengt i 4 måneder for å se hvilke virkninger stengingen har.

Flere maritime turistattraksjoner kan i fremtiden måtte stenge og allerede har Similan Island i flere år kun vært åpent for besøkende i perioden 1. november til 15. mai.

Similan Island
Similan Island
CC0 Creative Commons Lisens fra Pixabay

Det antas at stenging av ulike maritime er en ny linje fra myndighetene for å berge miljøet.

Den store tilstrømmingen av turister har sin pris og det er et steg i riktig retning at myndighetene tar det naturlige miljøet på alvor.

 

Forsidebilde: CC0 Creative Commons fra Pixabay

Ingen kommentarer

View the Discussion

Logg inn for å legge igjen en kommentar