I april 2018 var det en økning på nær 10% og antallet kinesiske turister alene var på nesten en million.

 

Chinatown Bangkok
Chinatown Bangkok
CC0 Creative Commons
Pixabay

De første 4 månedene i år ankom hele 13 701 411 besøkende landet, noe som er en økning på hele 14% i forhold til samme periode 2017. Økningen tilsvarende periode året før var 3.35%.

April alene sto for 3 092 725 besøkende, og det er en økning på 9,38% sier Pongpanu Svetarundra i “Ministry of Tourism and Sports”.

De landene hvor flest besøkende kom fra er; Kina, Malaysia, Laos, Russland, India, Japan, Sør-Korea, Vietnam, USA og Storbrittania. Dette er de samme som foregående periode.

Økningen i det Øst-Asiatiske markedet er på 14,46%. Fra Europa kom det 508 000 besøkende, omtrent det samme som foregående måneder. Sør-Asia 153 000, opp 12,6%.

Det største antallet er ankomster fra Kina hvor det var nær 1 million besøkende i april alene, og det var en økning på hele 32% i forhold til i fjor. Det er mange kritikere til markedsføring mot det kinesiske markedet som gjør at mange turister kommer på lavpris og legger igjen lite penger i den lokale økonomien i Thailand.

Russere hadde en økning på 19% i april.

Sør-Koreanske ankomster er stabile med en nedgang på minimale 0,47%, men den kraftige nedgangen på 12,84% fra Storbrittania er noe som bekymrer TaT (Tourism Authority of Thailand) som ser på langtidsvirkninger i miksen av besøkende.

1 kommentar

  1. Èn million kinesere av 3 millioner altså. Det er litt av et inntog..

    Det at tallene er så overveldende melkes av myndighetene for alt det er verdt, så de kan slå seg litt på brystet. Men faktum er at disse kineserne ikke legger igjen mye penger, og når de legger igjen penger, så er det hos veldig få aktører og i flokk. Derfor ser man allikevel en nedgang hos utselgere flest i Thailand, tross økning i antall turister. Bussene som frakter dem florerer bl.a. i Pattaya, og kan være litt av et syn.

    Vi opplevde dette i stor grad selv. Hadde utsalg av klær, sko og vesker, og merket at tidene ble vanskeligere etterhvert som koreanere, kinesere og japaner tok mer over som turister. Reisende som oftest kom i flokk. Disse har avtaler med noen kjeder, hvor de stopper for å handle, spise etc. Vi så at det ble bygget egne spisesteder for dem hvor de spiste som i en pakkeløsning. Det går selvsagt på bekostning av markeder, enkeltbutikker, salgsboder, andre spisesteder etc., og gir utslag for lokalbefolkningen i sin helhet.

    Synd at det blir slik. Noen skor seg veldig godt på dette, de som er nærliggende rutene deres, og de som har avtaler med reiseoperatørene. Mye penger til få, og lite penger til folk flest.

    Men, det skal sies at en økning av russere, bl.a. i Pattaya, gir penger i kassa for folk flest. De reiser normalt alene, og legger igjen endel penger her og der. De har vært nede i en bølgedal økonomisk, etter mange gode år, men nå tyder mye på at det er en oppgang derfra.


Logg inn for å legge igjen en kommentar