Turister over hele verden tenker på Boracay som en av verdens vakreste øyer, men de sliter med forsøpling og kloakk. President Rodrigo Duterte varsler om at Boracay kan bli stengt for opprydning.

Den fryktede lederen ga denne brutale uttalelsen om landets største turistdestinasjon og sa til hoteller, restauranter og andre forretninger at det må ryddes opp. Hvis ikke vil turisme forbys.

“Jeg vil stenge Boracay. Boracay er en kloakk,” sa Duterte til et forretningsforum i sin hjemby Davao sent fredag, 9. februar i følge en offisiell utalelse sluppet fra presidentpalasset lørdag.

“Går du ut i vannet lukter det. Lukt av hva? Skitt. Alt kommer ut i Boracay,” sa han.

“Det er en skam at Boracay som gjentatte ganger har blitt omtalt som verdens vakreste øy av prestisjefulle reisemagasiner, kan ende up som et paradis som blir tapt hvis forurensningen av vannet fortsetter,” uttalte Tourism Secretary Wanda Teo.

Boracay
Boracay – Foto: Alva Pratt – Unsplash

En talsmann for regjeringen, Ricky Alegre sa at et antall utbyggere slapp kloakken ulovlig rett ut i havet.

Av 150 bedrifter i området som ble inspisert av myndighetene var kun 25 tilknyttet offentlig kloakk.

Mange bygninger er også oppført for nært strandlinjen og det er også butikker som tar opp plass på veiene på Boracay.

Boracay trekker årlig mer enn 2 millioner turister som legger igjen 56 milliarder pesos.

Duterte advarte om at situasjonen er en gryende miljøkatastrofe og tragedie som snart vil avskrekke besøkende fra å besøke Boracay som ligger rundt 190 km fra Manilla.

Han har beordret Roy Cimatu i miljødepartementet til å få rensket opp innen 6 måneder.

Kilder: The Star, Sunstar

Forsidebilde: Creative Commons, Pixabay

 

1 kommentar

  1. Blir spennende å se om bjeffinga hjelper, men tidligere forsøk på å gjøre noe der bla med å flytte bebyggelse i strandsonene er så langt, i beste fall ett halvhjertet forsøk andre steder på phil. MIn erfaring fra en del år tilbake, men mulig det er tatt seg opp i den senere tid, og andre som har oppdatert erfaringer der, kan jo fortelle mer om det.

    Alt som er logisk er ikke alltid like lett å gjennomføre desverre.


Logg inn for å legge igjen en kommentar