Wind Energy Holdings (WEH), Thailands største kraftutbygger planlegger å investere i solkraft, vannkraft og biomasse energi forteller deres administrerende direktør til Reuter i et intervju.

Thailand har stått frem som den ledende innen utvikling av fornybar energi i Sør-Øst Asia med leverandører som har forpliktet seg til et minimumsnivå på leveranser.

“Problemet med vindkraft i denne regionen er at det ofte er vind om natten, så vi trenger andre kraftkilder for å balansere miksen” sier Emma Collins.

Hun legger til at fem vindfarmer beliggende på land med en kapasitet på 90 megawatt (MW) hver vil settes i drift i løpet av året, noe som øker WEH sin totale kapasitet i Thailand til 720 MW. Selskapet har gjort et låneopptak på $1,14 milliarder fra Siam Commercial Bank for finansiering av dette.

WEH har som målsetning å nå en total kapasitet på 3000 MW innen 2025.

Som største leverandør av vindkraft i Thailand har WEH planer om å investere i solenergi, vannkraft og biomasse energi for en jevnere og sikrere leveranse av elektrisitet.

I vinden

Thailand har “god vind og bra infrastruktur”, sier Collins i intervjuet.

Målsetningen for landet er 3000 MW vindkraft innen 2036, noe som er opp fra 615 MW i 2017. Landet er allerede ledende i Sør-Øst Asia innen solenergi og kom på topp 15 globalt i 2015 med en kapasitet på mer enn 3000 MW i følge International Renewable Energy Agency (IRENA).

Solenergi
Solenergi, CC0 Creative Commons – Pixabay

Sist år ble en del prosjekter satt på vent av rettssystemet grunnet utbygging på dyrkbar mark, noen som påvirket WEH sine prosjekter.

WEH har også som målsetning å bygge ut 1000 MW vindkraft i Australia, noe som trenger investeringer for rundt $1,5 milliarder.

Collins fortalte at de også ser på muligheter i Vietnam, Kambodsja, Laos, Myanmar og Bangladesh.

“Vi har en massiv vekstplan og finansiering må på plass” sier utviklingsdirektør Aman Lakhaney.

En måte å få inn investeringskapital er å liste selskapet på børs.

Kilde: Reuter

Foto: CC0 Creative Commons – Pixabay

2 KOMMENTARER

  1. Enig Pita..jeg ser ikke poenget med at det skal være en 50% fossilt også skal det være 50% elektriskt på den andre siden..det blir jo bare enda mer forurensing ihverdagen….i det du påpeker, visuelt og lydmessig i landskapet..


Logg inn for å legge igjen en kommentar