Tigere er yndede fotoobjekter i Thailand, og jo skumlere de ser ut på selfien, jo bedre. For å få de mektige kattedyrene til å flekke tenner, gape eller se skumle ut, benyttes ulike triks. Et av triksene er å slå tigeren med en pinne. Men i en tid hvor alle er utstyrt med sine egne overvåkingskameraer, går ikke lenger sånt upåaktet hen. Det fikk nylig en dyrepasser i en dyrepark i Pattaya erfare da videoen som viser hvordan han slår en tiger foran smilende turister ble publisert i sosiale medier.

Da det er lite som er mindre populært på Facebook enn mennesker som er slemme med dyr, tok det ikke lang tid før videoen av den plagede tigeren gikk viralt, noe som igjen rettet fokus mot mange lands kyniske bruk av dyr i turistbransjen.

Det anslås at det bare i Thailand er mer enn 2500 tigere i fangenskap. Det anslås også at det er mer enn 3000 arbeidende elefanter i turistbransjen. Av disse hevder den London-baserte organisasjonen World Animal Protection, at tre av fire lever under elendige forhold. Disse omfatter blant annet elefantene turister rir på.

I denne saken i Dagbladet advares derfor turister mot riding av elefanter, tigerselfies og avfotografering sammen med mange av dyrene vi møter i turistområdene.

Forsidebildet av en av attraksjonene i Tiger Kingdom i Chiang Mai er tatt av Noodle.

Forrige artikkelBloomberg: Kinesiske turister skaper hodebry
Neste artikkelNye visumregler for Laos

29 KOMMENTARER

 1. For ordens skyld må jeg bare nevne at jeg skammet meg da jeg gikk ut av Tiger Kingdom i Chiang Mai. Den gang jeg var der i 2010 markedsførte de seg som et sted som tok vare på tigre. Litt som tilfellet var i det den gang beryktede tigertempelet i Kanchanaburi. Det var ikke tilfelle. At jeg lot meg lure av det tullet der var tungt å svelge. Jeg er ikke noen hardcore dyreverner, spiser kjøtt så det tyter ut av øra mine og står i, men denne typen stille mishandling av det som ofte er dopa dyr, og i mange tilfeller utrydningstruede dyr, har jeg lite til overs for.

  I ettertid har det for øvrig vist seg at tigertempelet i Kanchanaburi (også nevnt som en skrekkhistorie i linken over) ikke dreide seg om å ta vare på tigere, men profit.

 2. Flott bilde av den tigeren i artikkelen, men som du sier er heller ikke Chiang Mai Zoo som skal være best på å behandle tigre godt spesielt bra på dette. Mye ser tilsynelatende mye bedre ut der enn i andre zoo i landet og det sier egentlig mer om hvor ille det er i andre zoo. Første zoo jeg besøkte var på Phuket og jeg gikk derfra med en skikkelig dårlig følelse. Tigre hørtes jo spennende ut helt til jeg så hvordan tigrene lå, så helt neddopet og avmagret ut alle sammen.

  I april da jeg var i Chiang Dao ville mine thai venner ha meg med på elefantridning. Jeg sa at det ønsket jeg ikke være med på, dette er ikke min type «underholdning» når man ser på hvordan elefantene behandles. Vekten av mennesker på ryggen av elefanten er ikke særlig godt og ryggraden skades av dette.

  Jeg er heller ikke noe spesielt opptatt av dyrevern, men åpenbar dårlig behandling av dyr får meg til å skygge unna.

 3. Vi får håpe de spiser «de rette folka» om de rømmer.
  Jeg setter aldri mine ben igjen i en thailandsk zoo. Mine barn får ikke gå på sirkus – heller ikke i Norge! Dyreplageri er en no no. Dyr skal sees i naturen. På dyrenes premisser. Jeg har hatt noen fantastiske opplevelser i Afrika i viltreservater for over 30. år siden. Det sitter godt i kroppen enda.

 4. Noe det også er verdt å ha i bakhodet er at utilpassede dyr kan forårsake enorm skade.

  Det skjedde i Pattaya forrige uke da en kineser ble trampet ihjel av en aggressiv elefant.

  Her.

5 of 29 comments displayed

Se diskusjonen

Logg inn for å legge igjen en kommentar