Fra 1. januar 2018 vil reisende med skandinaviske pass få visumfritak når de ankommer Laos

For å promotere turismen under kampanjen «Visit Laos Year 2018» vil det innføres visumfritak for statsborgere i Danmark, Finnland, Norge og Sverige. Borgere av de fleste vestlige land har kunnet få visum ved ankomst som har kostet 35 USD.

Dette innføres 1. januar 2018 og vil avsluttes desember 2018. Det ser foreløpig ikke ut til å være en permanent ordning.

Reisende fra disse fire landene vil kunne besøke Laos inntil 15 dager med visumfritak.

Initiativ til dette ble gjort etter det har vært registrert 10% økning i reisende fra de 4 landene i 2016 sammenlignet med året før. Samtidig har det totalt sett i Laos vært en nedgang på 10 % reisende til landet.

Estimert besøkte 17000 skandinaver Laos i 2016.

I tillegg til visumfritak for disse landene har Laos også underskrevet bilaterale avtaler om visumfritak for 11 andre land; 9 land innen ASEAN-området, Mongolia og nylig også Russland.

Kilde: The Laotian Times

Forsidefoto: Vang Vieng, Laos – Photo by Piyanut Suntaranil on Unsplash, Creative Commons Lisens

 

Forrige artikkelVideo av tiger som blir slått i Thailand vekker harme verden over
Neste artikkelVerdens mest trafikkerte internasjonale flyruter

3 KOMMENTARER

  1. Tja, man trenger da slett ikke søke om visum på forhånd ved innreise til Laos. En norsk passholder og de fleste andre «vestlige» land får visum-on-arrival både ved internasjonale flyplasser og ved grensepasseringer over land. Riktignok koster et slikt visa-on-arrival ca 35 USD.
    Og det er vel den eneste fordelen med denne nye ordningen at en slipper å betale for visumet.


Logg inn for å legge igjen en kommentar