Joseph Dasilva (38) og Travis Dasilva (36) ble tirsdag arrestert på Don Muang Internasjonale flyplass i Bangkok da de var i ferd med å forlate landet.

I følge flere aviser driver de to amerikanerne Instagram-siden “Traveling Butts”. For sine 14000 følgere har de spesialisert seg på å reise rundt i verden og blottlegge rumpene sine ved kjente turistattraksjoner.

Det de to Instagram-profilene sannsynligvis ikke var klar over da de besøkte Thailand, er at religiøse fornærmelser kan straffes med fengsel i inntil 7 år.

Wat Arun (Temple of Dawn) ligger ved Chao Phraya-elvas bredder. Det populære tempelet er et av landets mest hellige templer.

Det amerikanske paret er også mistenkt for å ha blottlagt sine bakdeler ved et annet tempel i Thailand. De to amerikanerne blir derfor sittende i varetekt mens politiet etterforsker lovbruddet.

Historien føyer seg inn i rekken av utlendinger som havner i trøbbel på grunn av det som i vesten oppfattes som tankeløse bagateller. 
I 2015 ble blant annet en bareier fra New Zeland dømt til fengsel for å spotte buddhismen ved å bruke en buddha-statue med høretelefoner for å promotere en bar i Myanmar. I 2012 ble to nordmenn arrestert i Tyrkia for å ha blottet seg ved en statue av Atatürk.

Saker som dette er således viktige påminnelser om å sette seg inn i lokale lover og regler før man besøker nye land. Spesielt er dette viktig for mennesker som liker å blotte seg. Det mange i vesten oppfatter som harmløs moro, oppfattes ikke nødvendigvis slik i andre deler av verden. Noen steder kan det å fotografere nakne rumper på feil sted få alvorlige konsekvenser.

Les mer her.
Bildet fra Wat Arun er tatt av Noodle.

11 KOMMENTARER

  1. Her skriver The Washington Post litt om hendelsesforløpet.

    De skal visstnok ikke ha forstått at Wat Arun er et tempel. Etter at de forsto at bildet de lasta opp på Instagram ble tatt ille opp i Thailand, slettet de det og beklaget, men da var det for sent.

    De to ser ut til å være i alvorlig trøbbel.

5 of 11 comments displayed

View the Discussion

Logg inn for å legge igjen en kommentar