To kvinnelige backpackerne i 20-årene døde etter de tok piller mot hodepine og magesmerter.

De ble funnet på et hostel i Cambodia etter å ha tatt medisiner for matforgiftning de hadde fått av et lokalt apotek, forteller myndighetene.

Kvinnene, 22 år fra England og 27 år fra Canada, er antatt døde etter å ha tatt for store doser av tabeletter de kjøpte på apoteket.

22-åringen sendte en siste melding til sin mor om at hun følte seg syk og “måtte få noe som skulle få henne til å føle seg bedre”.

De døde ble funnet på Monkey Republic Guest House i den sørlige byen Kampot. “Hotellsjefen gikk opp og ned med drikke og sa at de burde gå til et medisinsk senter” sier moren til den britiske kvinnen. “De bestemte seg for å sove det av seg, men våknet aldri opp igjen.”

“Det ble funnet piller for hodepine og svimmelhet på rommet. Noen av vennene deres fortalte at de hadde spist noe dårlig og hadde diare og hodepine, så vi tror at de tok for mye medisin” forteller den lokale politisjefen Mao Chanmathurith til avisen Khmer Times.

Det er ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd og finnes ikke noen bevis som skulle tilsi dette. At de skulle ha tatt sitt eget liv er også utelukket som årsak.

“Vi kan ikke si at det skal ha vært selvdrap fordi de tilkalte hjelp fra personalet på gjestehuset så sendt som rundt kl 3 om morgenen” sa Chanmathurith. “De ble sendt til provinssykehuset hvor de ble erklært døde.”

Det er ikke foretatt obduksjon og eksakt dødsårsak er ennå ikke fastslått.

 

Les hele saken hos New York Post: Backpacker dies after taking diarrhea pills from Cambodian pharmacist

 

Illustrasjonsbilde: CC0 Creative Commons fra Pixabay

 

4 KOMMENTARER

  1. Tragisk historie! Tror det er lurt å ha med seg en brukbar beholdning med medisiner selv. Og sørge for påfyll av mest mulig kjente ting når man er i større byer med sykehusapotek eller internasjonale apotek.

    Vi hadde jo en historie på det andre asiaforumet fra Fillippinene der noen (også nordmenn) handlet potenspiller fra en MC gjeng som viste seg å ha for mye virkestoff og var dødelige.

    Skal man kjøpe legemidler bør de kjøpes på internasjonale apotek eller sykehusapotek helst. Om man sparer noen 10-kroner på å kjøpe litt lugubert burde være utelukket. Vær smart.

  2. Står jo folk og selger diverse medisiner på gata i Bangkok. I Pattaya fikk jeg tilbud om diverse mens jeg spiste.

    Må jo si jeg lurer litt på hva de tenker de som kjøper dette. Alle skjønner vel at fake medisiner kan være risikabelt.

    De gangene jeg har blitt matforgiftet i Thailand har jeg fått piller på klinikken. Hvis ikke ville jeg gått på et av kjedeapotekene (som Boots). Men jeg skjønner jo at folk stoler på de som kaller seg apoteker hvis de er nye i Asia. At folk tør å dytte i seg noe fra dem som selger reseptbelagte preparater på gata er derimot langt over min fatteevne.


Logg inn for å legge igjen en kommentar