Det er mye god mat i Sørøst-Asia. Når reisemagasinet Travel + Leisure anbefaler sine matglade lesere gode destinasjoner, overrasker det derfor ikke at en by i Thailand er med på lista over de 10 beste matbyene i verden.

Her er lista.

10. Bordeaux, France
09. Barcelona, Spain
08. Chiang Mai, Thailand
07. San Miguel de Allende, Mexico
06. Rome, Italy
05. Bologna, Italy
04. Florence, Italy
03. Paris, France
02. San Sebastián, Spain
01. Beirut, Lebanon

Les mer her.
Bildet fra Chiang Mai er tatt av Noodle.

11 KOMMENTARER

 1. Da gleder jeg meg til motorsykkeltur til Chang Mai ;-)

  Vil tillegge to byer som KL i Malaysia og Dubai, som to av mine byer med mest variert og kvalitetsmat til overkommelige priser. Ellers så har jeg funnet mange fine restauranter i Thailand, men man må betale for kvalitet, om det ikke er gatemat og lokale enkle retter.

  Cocotte Farm Roast & vinery i Bangkok har vi besøkt to ganger nå. Men dette hører vel med til andre poster og tråder ;-). Men anbefales om en har noen tusen til overs. Vi betalte for en starter på deling, og to hovedretter, med sparkling water, og 5 glass vin, 7 000,- Baht.

  http://www.cocotte-bangkok.com

  5831E3D5-F9F6-42C0-8C80-36BBB720C786.jpeg
  AC9206B2-93E8-4F57-9B72-992B902927F7.jpeg
  0957BE3A-1B1B-40EC-AC74-336E549F0B86.jpeg
  105A49C9-124E-4566-9990-C98FBCE8246B.jpeg

 2. Den beste restauranten for thaimat jeg har spist på er denne.

  Den er til og med rimelig. Spiste tre retter for 700-800 baht. Det var inkludert to store øl (maten er sterk, så det var nødvendig).

  Må jobbe ørlite for å komme seg dit, men maten er nesten surrealistisk god. Anbefales alle som er i Bangkok og har lyst på skikkelig thaimat. Fra Victory Monument tar det et kvarter med taxi, men Uber er bedre, da taxiene ser ut til å ha problemer med å finne dit uten GPS.

 3. skuffende at India ikke er med på lista. For meg er det landet det mest spennende på mat fronten og har den beste maten. Iallfall som jeg har spist, og det er uten for India.
  Generelt synes jeg den thailandske gatematen er utrolig kjedelig og ensartet. Spiserr ikke det lenger.
  Unntaket er mindre eller større fortausrestauranter som er godt etablert og med mange gjester. Der har jeg spist noen av mine beste måltider.
  Har aldri vært påskikkelig dyre restauranter, men en del i mellomskiktet. Der kan maten også være veldig bra, men det varierer.

 4. Skulle også hatt med Singapore på lista. Flere kulturer som setter sitt preg på maten. I den indiske delen fikk du himmelsk mat
  Men også der, som i Thailand, synes jeg den typiske gate maten kan bli litt ensformig. Mye kan være godt men nesten overkrydret. Ilengden blir en litt lei, og smaker ofte søtere enn i Thailand. særlig i Malaysia.
  Men i den indiske delen kunne en få himmelsk god mat, så det ble flest måltider der.
  En del det samme i Malaysia synes jeg, men slått av Singapore.
  Men bevares er en lokalkjent vet en hvor en skal gå og spise nesten samme hvor det er.

 5. pimpen
  Absolutt den beste black pepper crab jeg hadde var langs med elva tror jeg rett ovenfor Singapore sling hotellet. Fantastisk.

  Helt enig med at bare man finner frem til de rette stedene, så får man både unik stemning og unik mat og kanskje litt spesielle omgivelser i tillegg. Men byer som KL og Dubai, har bare en fantastisk sammensetning av folk fra hele verden, og er i mine øyne ett mekka for den blandingen mellom arabisk og asiatisk mat. Det persiske kjøkkenet er også helt utrolig bla i KL.

5 of 11 comments displayed

View the Discussion

Logg inn for å legge igjen en kommentar