I april ble Boracay offisielt stengt for turister for å rydde opp i miljøutfordringer.

Etter en dramatisk stenging av tilgangen til turister som mange brøt med flere gjeldende lover, blant annet en grunnlovsfestet rett til å reise. Ved stengingen ble militært personell brukt til å få ut de siste turistene i området.

 

Boracay Beach
Boracay Beach

Boracay med sine flotte strender og krystallblått vann får årlig rundt USD 772,5 millioner fra turismen.

Regnet som et av Sørøst Asias viktigste turistmål tiltrekkes årlig 2 millioner besøkende hvor nær halvparten er utlendinger.

Boracay er spesielt populært blant Kinesere og Sørkoreanere.

Stengingen resulterte i at flere flyselskap har satt flygninger til Boracay på vent.

All forretningsdrift rettet mot turismen er hardt påvirket av stengingen.

Spesielt to områder er spesielt adressert i rehabiliteringen av Boracay; kloakkrenseanlegg for hoteller og omplassering av de som har tatt i bruk ulovlige områder for å drive forretning.

Det nærmer seg slutten på renoveringen av Boracay og besøkende vil være velkommen igjen fra 26. oktober 2018.

Etter åpningen vil myndighetene sørge for streng kontroll av området slik at forretningsdrivende forholder seg til lover og regler slik at miljøet beskyttes for fremtiden.

 

Kilde: Travelwire Asia

Bilder: CC0 lisens fra Pixabay

 

2 KOMMENTARER

  1. Thailand bør vel også ta noen slike runder og utbedre/forbedre de mest tungt belastede turist-stedene.

  2. Thailand har vel startet dette med å stenge steder som Similan Island, Maya Bay og noen andre øyer i sør. At flere steder kan trenge kraftig opprydding er en annen sak. Så lenge turistmyndighetene er opptatt av totalt antall turister uten vilkår er det nok dessverre mange steder som vil få en alt for hard belastning på miljøet.

    Denne belastningen er det grunn til å frykte mange steder i Asia da de har kraftig økende økonomi mange steder og flere turister vil reise til destinasjoner i Asia.


Logg inn for å legge igjen en kommentar