Mange som ønsker kjøre MC i Asia har møtt på utfordringer med navigasjon på veiene der. Google Maps har nå gjort det enklere å kjøre rundt i Sørøst Asia på 2 hjul med en helt ny MC modus som hjelper til med å navigere i trafikken og velge raskeste ruter i regionen.

Denne funksjonen ble spesielt designet med tanke på Asia og ble først sluppet i India. Den nylige lanserte funksjonen finnes i tillegg til valgene med å gå, kjøre og offentlig transport. Den gir informasjon om trafikken i Myanmar, Filippinene, Singapore, Vietnam og Thailand og er også tilgjengelig for Hong Kong og Taiwan.

Google Maps Motorbike Mode
Screenshot Motorbike Mode
Google Maps Motorbike Mode
Screenshot Motorbike Mode

 

I Thailand, Vietnam og Indonesia kan motorsyklister finne ruter som ikke kan kjøres med biler, som smale veier og smug. Spesielle ruter for slike kjøretøy gjør navigasjonen mere tilpasset.

Google Maps sin nye funksjon oppretter tilpassede tuter som inkluderer snarveier på disse tre destinasjonene samtidig som kartet gir mere korrekte reisetider basert på farten på motorsykler.

I Thailand, Vietnam og Indonesia har denne modusen også en innstilling som hjelper til med å unngå bompenger og veier som ikke er lov til å kjøre med motorsykler, som f.eks. en del motorveier, i tillegg til å opprette ruter som er enkle å huske ved bruk av landemerker på veien.

I hele Sørøst Asia er motorsykler en vanlig måte å komme seg frem i den tette trafikken og det er estimert at det finnes 4,1 millioner motorsykler på Filippinene, 20 millioner i Thailand og hele 45 millioner i Vietnam.

 

Illustrasjoner: Screenshot tatt fra mobil med Android. Har ikke fått testet dette på iOS mobil. På iPad får jeg ikke opp denne modusen.

Forrige artikkelStadig forventet vekst i turismen fremover i Asia
Neste artikkelFilippinene lover et bedre Boracay i oktober