Myndighetene er bekymret for hva overdreven turisme kan føre til og tenker bærekraft.

Med Maya Bay på Phi Phi Ley som stenger 4 måneder fra i morgen ble det i går annonsert at overnatting ikke lengre vil være tillatt på Similan Island fra oktober. Området er definert som nasjonalpark, Mu Ko Similan Marine National Park og ligger i provinsen Phang Na.

I tillegg vil antallet besøkende som får tillatelse til å besøker området bli redusert som en del av virkemiddel for å beskytte økosystemet for turisme og forurensning.

Nasjonalparker lider av problemer med alt for mye turister og påvirkning disse har på miljøet. Det er nødvendig med strenge tiltak for å takle problemene, og forbudet mot overnatting trer i kraft 15. oktober.

Daglig kan det komme 5-6000 personer som besøker Similan Island for å oppleve det fantastiske landskapet, veldig klart vann og korallrev.

 

Siden det inneværende regnskapsåret startet i oktober 2017 sier statistikken at hele 883436 har besøkt Similan Island, noe som gjøre det til den tredje travleste i Thailand etter Had Hopparat Thara Phi Phi Island (1,3 millioner) og Phang-Nga Marine National Park (1,1 millioner).

Similan er første nasjonalpark som går så langt å forby overnatting. Det vil bli undersøkt om dette vil gi ønskede resultat med å redusere turiststrømmen i tillegg til miljømessige forbedringer for å se om lignende tiltak skal iverksettes også i andre nasjonalparker.

Jo lengre perioder turistene er på øyene, jo mer søppel og avløpsvann produseres, noe som er vanskelig å håndtere på en liten og fjernt liggende øy som Similan Island.

Det er 35 bungalower og 2 campinområder med 40 telt for turistene på øyene. Disse har kapasitet på 190 gjester pr natt og er det er nasjonalparken selv som står for driften.

Planen er ikke bare å forby overnattinger, men også å sette begrensinger på hvor mange besøkende som kan komme. Dette for å sikre at det ikke kommer flere enn det er kapasitet til, ettersom store folkemengder skader miljøet og økosystemet.

Hvor mange som kan kommer er ennå ikke bestemt, men vil være klart når nasjonalparken åpner igjen 15. oktober.

I flere sesonger har Similan allerede vært stengt 6 måneder i året.

 

Kilde: The Nation

Forsidebilde: Creative Commons 4.0 Wikimedia

Ingen kommentarer

View the Discussion

Logg inn for å legge igjen en kommentar