Den nye ruten vil starte opp fra midten til slutten av mars og skal være med på stimulere turismen i Thailand. Etter planene skal togreisen ta en time kortere tid enn regulære tog.

6 måneders prøveperiode.

Ruten vil trafikkeres 2 ganger om dagen og kun i helgene. Avgang fra Bangkok skal være kl 06.30 og ankomst Pattaya vil være kl 09.00. Fra Pattaya vil avgang være kl 15.50 og ankomst Bangkok 18.50. «Dette for å passe til både Thai og utenlandske turister som planlegger en dagstur eller weekendtur til Pattaya», sier Oratai Suwannatas, markedsjef i State Railway of Thailand.

Det finnes allerede togruter mellom Bangkok og Pattaya som kun går ukedagene. Morgentoget ankommer Pattaya kl 11.20 og eneste toget fra Pattaya til Bangkok går så tidlig som 13.25. «Tidspunktene gjør en dagstur umulig og nesten ingen turister bruker denne togruten», sier Oratai.

 

I motsetning til dagens tog vil de nye togene ha aircondition og kjøre med rundt 70 km/t noe som gjør at de ankommer omtrent en time raskere enn dagens ruter. Hvis prøvedriften blir en suksess vil rutene opereres på permanent basis.

 

Kilde: DW.com

 

Forrige artikkelRøykeforbud innføres fra 1. februar 2018
Neste artikkelVerdens mest besøkte byer 2017

6 KOMMENTARER

  1. Jeg leste at det ble kritisert at det var for tidlig avgang med tanke på turister, men det gjenstår å se :D

  2. Det tror jeg nok..Jeg må stå opp klokken 04.30 for å rekke kl. 6.30 toget..og jeg bor ikke så langt unna..men Det tar tid med bts og diverse for å komme seg ditt i tide..Hvis man tar kun taxi så går det nok mye raskere så tidlig..

  3. Jeg skjønner ikke helt – 2 timer er jo lang tid.
    Når en kan leie et privat helikopter fra Suwarnabhumi til Pattaya og nermeste krakk skal jeg også dra dit.

  4. Joda, men tenk på Operaen, Hovedflyplass, jagerfly, helikopterene Noreg skulle bygge og kjøpe. Hvor lang prosess var ikke det?

    Ting tar tid selv i Thailand

5 of 6 comments displayed

Se diskusjonen

Logg inn for å legge igjen en kommentar