Brannvesenet i Bangkok fanger flere slanger enn de slukker branner

Daglig får brannvesenet telefoner hvor innringer ber om hjelp til å fjerne slanger fra hjemmene til folk. Antallet slike samtaler øker da det ser ut som innbyggerne er mer oppmerksomme på at de kan få hjelp fra det offentlige med å få fjernet slangene. Tidligere ble det oftere håndtert av innbyggerne selv.

Bangkoks beliggenhet i våtområder er naturlig habitat for slanger til tross for at byen tar over. Et stort problem er at byens mengde søppel gjør at bestanden av blant annet rotter og fugler øker. Dette er naturlige bytter for slangene som i byen mangler de fiendene de har i naturen. I naturen er det fugler og dyr som spiser slanger og egg, dermed kontrolleres bestanden på naturlig vis.
Som den storbyen Bangkok er produseres hele 10454 tonn søppel pr dag, noe som er opp fra 8943 tonn i 2011 melder Bangkok Metropolitan Administration.

Antall slanger fanget i hjem i Bangkok har økt kraftig de senere årene, rapporterte tilfeller økte fra 16000 i 2013 til 29000 i 2016. Første halvår 2017 er det rapportert 30 % flere enn fjoråret.

Thailand har 300 arter av slanger og 10 % av disse regnes som giftige. Usikkerhet om hvilke slanger som er giftige gjør at folk ikke tar sjansen på selv å fjerne slangene.

Les mer hos South China Morning Post:
Bangkok firefighters catch more snakes than put out fires – and city’s trash is partly to blame

 

Bilde: Creative Commons lisens – Photo by Thomas Hafeneth on Unsplash

2 KOMMENTARER

  1. Følger med på Snakes of Hua Hin, der en får id og hjelp til å fjerne de. Flere grupper på fb i flere distrikter.
    image.jpeg

  2. Om det gjelder denne perioden eller generell økning? Det jeg vet er at regn får slanger til å trekke seg inn mot menneskene og søker skydd der..jeg hadde aldri sett en slange i BKK før for ca 1 uke siden..grønn liten giftig slange hadde tatt skydd i inngangslobbyen..


Logg inn for å legge igjen en kommentar