På CNN sin liste over de beste reisemålene 2017 befinner den store regionen Isaan seg.

Chiang Mai? Bangkok? Phuket? Dette er kjente steder for de fleste som besøker i Thailand. Men mange ønsker å se noe annet en travle turistområder. Hvis du ser etter en stykke Thailand som er rolig og har mindre turisme så bør du dra til Isaan, den store nordøstlige regionen i landet. Her finner du et helt annet og mer tradisjonelt liv i store deler av regionen, i tillegg til store byer med de fasiliteter man måtte ønske.

Infrastrukturen er bra med gode veier og flyplasser, og du finner et godt utvalg av hoteller i alle klasser. Selvsagt er det mer sparsommelig utenfor de større byer i regionen.

Du finner tradisjonell mat og noe av den sterkeste maten her. Som overalt i Thailand er mat en viktig del av kulturen.

Isaan har mange interessante områder og her er noen smakebiter.

I nærheten av byen Prakhon Chai i Buriram finner du Phanom Rung National Park, et gammelt tempel i samme khmer stil som Angkor Wat og fra samme tidsepoke.

Phanom Rung Wikimedia Commons
By Benh LIEU SONG (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
Ban Chiang Archaeological Site i provinsen Udon Thani er listet hos Unesco og du finner gamle bronseartifakter og andre gamle gjenstander fra utgravninger her.

Ban Chiang Museum utgravinger
By Kiwiodysee (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
Provinsen Loei består av store fjellandskap og det anbefales et besøk i nasjonalparken Phu Rua National Park nær byen Loei.

Lan Hin Pum - Phu Hin Rong Kla, Loei, Thailand
By Piith.hant (Own work) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Isaan er alt for stort til å komme igjennom på en ferie, så man får lage seg en liste med hva man klarer.

Les mer hos CNN.

 

17 KOMMENTARER

 1. Skal se om jeg får tatt meg en Isaan-tur neste sommer. Blir i så fall Chaiyabhum og/eller Pechabum (som for øvrig ikke er Isaan). Greit å starte steder hvor jeg har stående invitasjoner. :)

 2. Hvis du tenker på Phetchabun kan jeg si så mye som at det ikke akkurat er særlig mye annet fornuftig der å gjøre på kvelden enn å drikke seg god og brisen. Mange vil sikkert si det er mer enn bra nok. Men på dagtid er det jo en god del severdigheter.

 3. Jeg må dra på sightseeing i Isaan også neste år :) Nydelig natur ut fra hva jeg har sett av bilder.

 4. Phetchabun er et ganske stort område. Fra nedi Lop Buri (apekattbyen) og der Arild Holtet bor til langt opp til Nam Nao nasjonalpark. Selve byen Phetchabun er ikke veldig stor. Og ikke veldig spennende. Men jeg må innrømme at det kan virke nokså eksotisk og dermed fascinerende. Det har rett nok dukket opp noe flere hoteller og restauranter de senere årene. Mange hyggelig folk, men et langt mer søvnig og sedat preg enn på typiske turiststeder. Taxi kan du bare glemme. Men det er mulig å skaffe bil med sjåfør. Og tuk-tuk. Og mer eller mindre trege busser.

  Fjellområdet Khao Kho i vest er vel verdt et besøk og har dessuten en spennende historie og et ganske behagelig klima. Nord i Khao Kho (eller er det utenfor) er det et spektakulært tempel som er noe av det råeste jeg har sett i Thailand. Vel verdt et besøk. For ikke å si et must. Det ligger også en Historical Park helt i sør, men etter min mening er det heller trøtte greier.

  Byen Lom Sak er hakket mer kjedelig en byen Phetchabun (“what do to in Phetchabun ? nothing.” :D ). Men øst for Lom Sak ligger Nam Nao og googler man det vil man se at det er et sted det nok ganske sikkert er spennende å utforske. Her er det et unikt og rikt dyreliv, drøssevis av slanger og noen gruver/grotter som visstnok er svært vanskelig tilgjengelig. Så vidt jeg har forstått bør man koste på seg en guidet tur for å få særlig utbytte av turen. Og er man først oppe i høgget der, tror jeg at jeg ville tatt turen innom Phitsanulok og ikke minst den gamle kongebyen Sukhothai. Det siste ser jeg på som obligatorisk.

  Men vær oppmerksom på at engelskkunnskapen hos de aller fleste er bortimot totalt fraværende og unntakene er langt sjeldnere her enn på turiststedene. Det gjør at selv de enkleste ting plutselig kan bli fordømt vanskelig. Men for all del: Phetchabun har sin sjarm. Og det er en god del artige ting å se. Og som vanlig gjør nysgjerrighet, tålmodighet, overbærenhet og et åpent sinn det hele mye mer morsomt.
  :)

5 of 17 comments displayed

View the Discussion

Logg inn for å legge igjen en kommentar