Godt planlagt, fremtidsikker, en løsning på trafikkproblemer!

På Filippinene er arbeidet i gang med å bygge New Clark City som skal avlaste Manilla som administrativt senter. New Clark City bygges der den tidligere militærbasen Clark Air Force Base tilhørende USA holdt til og ligger rundt 100 km fra Manilla. Basen ble stengt i 1991.

Planen er i første fase å bygge en by til 1,12 millioner innbyggere og 800000 arbeidere. Innen 5 år skal byen være klar. Det skal legges opp til en mer miljøvennlig by for New Clark City som også blir kalt Clark Green City. Finansiering av utbyggingen er fordelt mellom offentlige og private midler.

Tusenvis av ansatte i offentlig styre vil flyttes til den nye byen og ut av Manilla som er overbelastet med tett befolkning og høy trafikk. Prosjektet med New Clark City er en del av Dutertes plan om å desentralisere offentlig administrasjon vekk fra Manilla. Manilla som i dag har rundt 13 millioner innbyggere og står for 1/3-del av landets økonomi vil bli en “død by” om 25 år uttalte nylig Duterte i en tale om utbyggingen av den nye byen.

 

 

New Clark City vil bli delt inn i fem ulike distrikter avhengig av hovedfunksjonen.[Wikipedia]

 • Regjerings
 • Finans
 • Akademisk
 • Jordbruk- og skogbruk forskning og utvikling
 • Velvære, rekreasjon og øko-turisme

 

Kilder: Facebook, Wikipedia, Bangkok Post, New Clark City

 

1 kommentar

 1. Det var ikke småtteri nei… tankene går til Brazilia – der arkitektene Costa/Niemeyer fikk utfolde seg ganske fritt.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Bras%C3%ADlia

  Idéen virker ikke dårlig – er vansklig å se hvordan Manilas problemer kan løses – å spørs det om man klarer å gjennomføre dette på en skikkelig måte. Kineserne er jo eksperter på denne typen mega utviklingen på kort tid.

  På den annen side – dette kan gjøre Manila til et helvete hvis flere viktige funksjoner som setter en viss standard og har/får ressurser trekkes ut og legges på den nye byen.


Logg inn for å legge igjen en kommentar