Velkommen til Asianet.no

REGISTRER DEG HER, det er gratis og uforpliktende.

Normalt vil du få bekreftelse fra oss på e-post umiddelbart etter registrering.
Tar dette lang tid kan du gå til forumsiden og sende inn skjema Kontakt oss
Skriv valgt brukernavn og e-postadresse og vi skal finne ut av det.

NB: Vi ser i systemet vårt at noen brukere har registrert seg med e-postadresser som returneres fra leverandør som ukjente. Se over for hjelp til feil.

PS: Du kan også sjekke om e-posten fra oss ligger i Spam.

mvh
-asianet.no

Etter valget 24. mars 2019

Klima
Innlegg: 2
Registrert: 16 okt 2020, 20:21
x 5

#671

17 okt 2020, 19:51

Man ser jo stort sett over hele verden i dag, at veldig mange mennesker er lei av det etablerte maktapparatet i sine respektive land. Så det i Europa også for noen år siden, nasjonalistiske partier stiger frem i mange land, Og USA og Trump'ern.. Folk vil ha forandring, det etablerte gamle politiske landskapet er for veldig mange mennesker ikke oppdatert i forhold til utviklingen og dagens samfunn. Og det trigger veldig mange mennesker til forandring, derfor vant Trump siste valg, og det vil ikke forundre meg om han vinner igjen om noen uker.

Denne demonstrasjonen i Thailand nå har mange likhetstrekk med Hong Kong demonstrasjonene, i forhold til at det er veldig stor overvekt av unge mennesker som ikke ønsker å leve i dagens styresett. Men nå ser man jo at det sprer seg også til etablerte borgere, folk litt lenger opp i åra.

Folk i mange deler av verden ønsker en politisk endring, bort fra det gamle trauste måten å styre på. Det kommer i tillegg til at dagen statsminister i Thailand har vel strengt tatt ikke vært en god statsminister i og med at det er så få som liker han som statsminister.

Nyheten som ble lagt ut i dag om at det begynner samarbeid mellom demonstranter og myndigheter er bare tull. ca 30 steder rundt om i Thailand har visstnok hatt demonstrasjoner, bare i dag.. Så dette stopper ikke med det første tror jeg.

Og, litt flåsete kanskje, men historisk sett, så er det vel knapt noen land i verden med flere militærkupp enn Thailand, det starter med demonstrasjoner, og så blir det militærkupp til slutt... men denne gangen.. vil militæret gå mot sin gamle sjef? Det blir spennende å se... For enig med andre her, at han kommer aldri til å gi seg, han har blitt maktsjuk etter tiden han har vært i maktposisjon etter siste militærkupp, som han var sjef for... Og denne gangen, vil demonstrasjonene bli sterke nok til å felle han? For det sprer om seg, og jeg tror det bare eskalerer, men håper de unngår voldelige hendelser! Ønsker ikke reprise på forrige gang med barrikader og brenning av kjøpesenter osv..
2 x
Brukeravatar
Geir Rasch
Innlegg: 304
Registrert: 23 nov 2017, 07:28
Sted: Khon Kaen
x 498
Kontakt:

#672

17 okt 2020, 20:47

SomLao skrev:
17 okt 2020, 10:00
Det kan man si. Men feiden på Kunsthøyskolen er et eksempel på at politisk aktivisme ses på som viktigere enn fag på høyskolenivå.

https://klassekampen.no/utgave/2020-08- ... skolemiljo

På lavere nivåer ser vi at faget Livsmestring er på full fart inn. Man kan tenke seg en elev som sliter som da til alt overmål må tåle nok et nederlag ved å gjøre det dårlig i dette faget. Det er jo totalt hodeløst og nok et symptom på at politisk agenda ses på som mye viktigere enn fag og optimalisert pedagogikk. Eksemplene er mange.

Så har du fag på høyskolenivå som i mange henseender på noen felt ikke er i nærheten av å ha vitenskapelig forankring. Dette erstattes med lettkjøpte teorier. Fag innen feltet Organisasjonsteori er ett eksempel. Markedsføring vil jeg tro sliter med mye av det samme.
At det finnes lærere i norsk skole som av og til farer med tøv er slett ikke umulig. De er jo bare mennesker og har sikkert sin andel av udugelige som de fleste andre yrkesgrupper. Men at en lærer farer med tøv er jo ikke det samme som at læreplanene er tøvete. Diskuterer vi skole så bør vi holde oss til verifiserbare påstander og ikke snakke om personer der vi andre er utelukket fra å mene noe.
Jeg er også tvilende til mye av moderne organisasjonsteorier. Mange slike teorier bygger på hypoteser som noen ganger viser seg å ikke fungere, men det er jo slik kunnskap om samfunn og samhandling vokser fram: test and trial.
Den største utfordringen i grunnopplæringen (grunnskole og videregående skole) er å tilpasse læreplanene en framtid vi ikke kjenner. Hva skal en ta vekk, og hva skal en legge til. Om faget Livsmestring er et fag vi trenger er jeg usikker på. I hvert fall så lenge lærerne mangler utdanning i faget. Det blir gjerne litt slik som med data i skolen, der elevene ofte har større kompetanse enn lærerne som skal lære bort faget.
0 x
Brukeravatar
Geir Rasch
Innlegg: 304
Registrert: 23 nov 2017, 07:28
Sted: Khon Kaen
x 498
Kontakt:

#673

17 okt 2020, 21:15

riflefish skrev:
17 okt 2020, 10:53
de leger jeg kjenner er noen trehente merklige
mennesker,
klarer ikkeno. har lært latin,
min tvilling søster er lege, hennes mann ( min svoger er lege) deres datter og sønn er lege
niese og nevø,
flinke medisinere men klarer knapt og kappe ved ,
male hytta, bytte reservehjul,
ha alt som går på praksis der må de ha hjelp!
jeg kjøpte el motorsag til dem
de var happy,
kom på tur og de hadde lagt bort saga,
jeg spurte hvorfor?
vi kjøpte nybkjede men den er ikke skarp
( de hadde snudd kjeden)🙄
vel de har aldri lært noe praktisk
sløyt forming er borte ,
det finnes knapt en nordmann under :30 år som kan løfte en leka blokk,
jeg setter stor pris på arild og phay som
virker begavet og selvhjulpne og praktiske,
hun dere inga marte torkildsen har vert med på
og nedvurdere. håndverkere,
et typisk eksempel på et politisk makt menneske
( på tide at yrkesfag blir likestilt med andre
såkalt akademiske yrker,
jeg rister på hodet de skriver om forbedring av skolen
det de har klart er og gjøre det motsatte
yrkesfag er for dissa folka en annenrangs kaste
det de hsr klart er og bli ennå mere teoretiske
de harvikke engang klart og lære de unge praktisk
familje regnskap, men matte de skal pugges
som tysknog fransk. , hvem fanden ere som trenger
og snakke frans og tysk?
skolesystemet er på vidda langt fra praktisk liv
samme m politikre ågså,
på tinget finnes velnknapt en ingeniør
helst bare halv idioter i mine øyne
med få unntak de som kan litt om jordbruk
Må nesten le. I din verden er det åpenbart bare praktiske ferdigheter som teller. Er det liksom ille at en lege ikke er praktisk anlagt? Så lenge jobben ikke krever det, så lever vi vel alle godt med at noen mangler praktiske ferdigheter? At du ser ned på folk som ikke er praktisk anlagt sier vel egentlig mest om deg selv.
Hvis vi alle var praktisk anlagt så vill ingen av oss trenge verken snekker, murer, rørlegger eller elektriker. Vi kan jo gjøre alt selv! Heldigvis er vi forskjellige slik at vi alle kan spesialisere oss/dyktiggjøre oss innen felt som ligger nært våre talenter.

Hvem trenger snakke fransk og tysk? Alle som ønsker å gjøre en internasjonal karriere bør jo kunne flest mulige språk. Det finnes yrker der det å bare beherske norsk og engelsk kommer til kort. Men i tillegg til de som skal bruke språkene profesjonelt, så er det ingen ulempe at nordmenn kjenner til europeisk kultur, og språk er en vesentlig del av denne kulturen.
Jeg har selv jobbet på en skole som utdanner bilmekanikere. Denne skolen hadde samarbeidsavtale med tyske skoler og våre elever hadde utveksling med disse og fikk dermed et unikt tillegg i opplæringen. For disse var det åpenbart en fordel å kunne beherske tysk. Tilsvarende hadde vi samarbeid med franske skoler knyttet til utdanning av kokker og servitører. Disse ville helt klart hatt fordel av å kunne fransk. De aller fleste av oss vet ikke hva vi i framtiden vil trenge av kunnskaper, inklusiv språkkunnskaper når vi ennå befinner oss i grunnopplæringen. Om noe er tøvete så er det direkte tøvete å påstå at ingen trenger kunnskap i tysk og fransk (eller andre språk for den saks skyld). Jeg skulle mer enn gjerne fått opplæring i thai mens jeg var i en alder hvor jeg var mer mottakelig for fremmedspråk enn jeg er nå, men hva visste jeg som 16-åring at jeg 50 år senere skulle bosette med i Thailand?

Det du har helt rett i er at yrkesfagene trenger et statusløft. Det er ikke til å komme forbi at det i mange miljøer blir sett på som "finere" å velge allmennfaglig opplæring framfor yrkesfag på videregående. Resultatet er at vi mister mange potensielt dyktige fagfolk og i stedet prøver å utdanne elever som i stor grad består av skoletapere. Men skal vi lykkes med det, så må også de som velger en slik utdanning oppleve seg etterspurt, og ikke stå overfor valget om enten lavere lønn eller bli erstattet av utenlandske håndverkere. Her ligger det et stort ansvar på det private næringsliv. Vi ser og at mange som fullfører yrkesopplæringen i skolen blir stående uten læreplass fordi bedriftene ikke følger opp.

Ellers er det stort sett bare tøv det du kommer med. For å få respekt bør du selv vise respekt for alle de som har andre talenter den deg og valgt et annet yrkesliv enn deg. Nå framstår du bare som en respektløs tulling.
2 x
Brukeravatar
Geir Rasch
Innlegg: 304
Registrert: 23 nov 2017, 07:28
Sted: Khon Kaen
x 498
Kontakt:

#674

17 okt 2020, 21:39

riflefish skrev:
17 okt 2020, 14:35


jeg kan si jeg har særdeles dårlig folkeskole fdet gikk bedre på ytrkeskole for meknikre og elektriker samt maskinist skole for skips elektrikere, jeg rykket oppi i systemet raskt, og bidro til litt av vert, bytta seiner etter en overordna stilling til Exxon eller Esso Norge,

Så heldig for deg at du havnet i et yrke der du fikk bruk for dine ferdigheter. Samtidig er alle vi andre superheldige som slipper deg som lege, dataprogrammerer, matematiker, fysiker, språklærer eller et hvilket som helst yrke som ikke er et praktisk yrke.

Dette tror jeg er siste gang jeg gidder å svare røret ditt, det blir jo bare verre og verre. Da får vi heller gå tilbake til trådens tema.

Du skrev i går at Jatumporn på Nation TV hadde uttalt at han nå var skiftet fra rødt til Prayut. Måtte spørre kona om det medførte riktighet da jeg vet hun fulgte en debatt i går kveld på ThaiPBS der Jatumporn deltok. Han ytret ikke noe om slikt der. Det han sa var at han var uenig med demonstrantene i deres angrep på monarkiet. Respekten for monarkiet sitter nok langt inne hos eldre thaier, eller kanskje han mener at ved å åpent kritisere kongen gjør de det umulig for seg selv.
Det er nok et skille i synet på monarkiet blant yngre og eldre generasjoner. Personlig tror jeg at endringer er umulig så lenge monarkiet består.
0 x
Brukeravatar
Geir Rasch
Innlegg: 304
Registrert: 23 nov 2017, 07:28
Sted: Khon Kaen
x 498
Kontakt:

#675

17 okt 2020, 21:50

Reinkarnert Pelle skrev:
17 okt 2020, 09:44
Der skrives på nettet at det finnes metoder (skoler) som kan undervise "skoletapere" til å bli "skolevinnere"

Det er også noen som mener om det går en eneste "skoletaper" ut av klassen sier det mer om Læreren en eleven.

Hvor finnes de beste skolene der det ikke er "tøv" i Norge, Thailand, Kina eller Nord Korea ?

Kanskje er meningen med det menneskelige livet å være dum all den tid det er svært begrenset med bevissthet i den "mentale" bevisstheten ?

Skoler er forhåpentligvis bra, skulle ønske de hadde gjort alle til vinnere :D
Helt opplagt et det er kvalitetsforskjeller i norsk skole. Det skulle jo ellers bare mangle. Det er jo mennesker som er innsatsfaktor, og mennesker er forskjellig. De aller fleste lærere er heller ikke like flinke overfor alle typer elever.
Jeg deler ditt ønske om en bedre skole for alle. Hvordan få til det er det ulike meninger om. Noen hevder at det å la alder bestemme hvilke skoletrinn du skal være på ikke er optimalt. Barn er ulike og skolemodenheten er ulikt fordelt. Kanskje vil noen ha godt av å starte tidligere på skolen, mens andre vil ha godt av å vente et år eller to. Kanskje vil en slik ordning føre til andre utfordringer. Hvordan unngå at de som venter blir sett på som tapere? En klasse bestående av 30 elever med ulike evner og forutsetninger er en utfordring for en hvilken som helst lærer. Det er bare gitt noen ytterst få å lykkes like godt med alle 30. Ofte prioriteres middelhavsfarerne slik at de svakeste for ofte faller av og de flinkeste blir understimulert. Er glad jeg ikke lenger er lærer!
1 x
Wood1958
Innlegg: 1898
Registrert: 25 okt 2017, 16:04
x 2071

#676

17 okt 2020, 23:33

@Geir Rasch
Med Finsk mor og Norsk far kan jeg forsikre om at en nasjons styringsform ikke nødvendigvis endrer så mye for menigmann, og at Riffles /Marx triangel er like aktuell begge steder
Phibun var vel også et tidligere kapitel i historien?.
0 x
Wood1958
Innlegg: 1898
Registrert: 25 okt 2017, 16:04
x 2071

#677

18 okt 2020, 01:16

Selv om de røde ikke er med har nå slike tilstelninger en tendens til å lokke til seg folk , her en som kom i avisen for et par dager siden.
Fra partiet som ble oppløst før valget på grunn av lederkandidat.
Han sier de er klare men ikke nå uten å lomme in på hvorfor.Nå åpnes det snart for lokalvalg og en kan jo undre på om det kan få konsekvenser her ved å delta nå slik som krav presenteres i media.Samtidig så ryktes det at Yingluck har lært av Trump og startet å tweete (Mot Prayuth)
Fra thairath
og nikkei asia https://asia.nikkei.com/Politics/Turbul ... itter-post
deltagelse.png
Deltagelse 2.png
0 x
Brukeravatar
riflefish
Innlegg: 3468
Registrert: 21 okt 2017, 06:01
Sted: ved havet
x 4365

#678

18 okt 2020, 04:21

Geir Rasch skrev:
17 okt 2020, 21:15
Må nesten le. I din verden er det åpenbart bare praktiske ferdigheter som teller. Er det liksom ille at en lege ikke er praktisk anlagt? Så lenge jobben ikke krever det, så lever vi vel alle godt med at noen mangler praktiske ferdigheter? At du ser ned på folk som ikke er praktisk anlagt sier vel egentlig mest om deg selv.
Hvis vi alle var praktisk anlagt så vill ingen av oss trenge verken snekker, murer, rørlegger eller elektriker. Vi kan jo gjøre alt selv! Heldigvis er vi forskjellige slik at vi alle kan spesialisere oss/dyktiggjøre oss innen felt som ligger nært våre talenter.

Hvem trenger snakke fransk og tysk? Alle som ønsker å gjøre en internasjonal karriere bør jo kunne flest mulige språk. Det finnes yrker der det å bare beherske norsk og engelsk kommer til kort. Men i tillegg til de som skal bruke språkene profesjonelt, så er det ingen ulempe at nordmenn kjenner til europeisk kultur, og språk er en vesentlig del av denne kulturen.
Jeg har selv jobbet på en skole som utdanner bilmekanikere. Denne skolen hadde samarbeidsavtale med tyske skoler og våre elever hadde utveksling med disse og fikk dermed et unikt tillegg i opplæringen. For disse var det åpenbart en fordel å kunne beherske tysk. Tilsvarende hadde vi samarbeid med franske skoler knyttet til utdanning av kokker og servitører. Disse ville helt klart hatt fordel av å kunne fransk. De aller fleste av oss vet ikke hva vi i framtiden vil trenge av kunnskaper, inklusiv språkkunnskaper når vi ennå befinner oss i grunnopplæringen. Om noe er tøvete så er det direkte tøvete å påstå at ingen trenger kunnskap i tysk og fransk (eller andre språk for den saks skyld). Jeg skulle mer enn gjerne fått opplæring i thai mens jeg var i en alder hvor jeg var mer mottakelig for fremmedspråk enn jeg er nå, men hva visste jeg som 16-åring at jeg 50 år senere skulle bosette med i Thailand?

Det du har helt rett i er at yrkesfagene trenger et statusløft. Det er ikke til å komme forbi at det i mange miljøer blir sett på som "finere" å velge allmennfaglig opplæring framfor yrkesfag på videregående. Resultatet er at vi mister mange potensielt dyktige fagfolk og i stedet prøver å utdanne elever som i stor grad består av skoletapere. Men skal vi lykkes med det, så må også de som velger en slik utdanning oppleve seg etterspurt, og ikke stå overfor valget om enten lavere lønn eller bli erstattet av utenlandske håndverkere. Her ligger det et stort ansvar på det private næringsliv. Vi ser og at mange som fullfører yrkesopplæringen i skolen blir stående uten læreplass fordi bedriftene ikke følger opp.

Ellers er det stort sett bare tøv det du kommer med. For å få respekt bør du selv vise respekt for alle de som har andre talenter den deg og valgt et annet yrkesliv enn deg. Nå framstår du bare som en respektløs tulling.
mao jeg er og blir en domskalle,
set samme sa jo mine lærere på folkeskolen,
de hadde nok rett,😢
ps det som måtte ønske og lære tysk og fransk
kan jo det men ikke tvinge det på folk uten språkøre
som skal være avgjørende vidre,
vil en bli matematiker. , for en studere dette
men praktisk regning det er det få i dag som vokser
opp som forstår noe av, ps jeg er ikke barneløse
og har sett hva det har måtte lære ,
de som ønsker og spesialisere seg i teori
mm for ta dette da de velger yrkes retning ,seinere
jeg forsøker og si er og sette ting på spissen
at skolesystemene ligger milevis bak det værdagens utfordringer, nå begynte jeg m
los , der godt folk ikke kan mere historije ( omtren)
mere en fra de selv begynte og oppfatte ting ,
samme med geografi den er totalt historije løs :ugeek: https://youtu.be/ymI5Uv5cGU4
0 x
Today is the first day
Of the rest of my life
Wood1958
Innlegg: 1898
Registrert: 25 okt 2017, 16:04
x 2071

#679

18 okt 2020, 05:34

Nye dekreter kommer , men beklager om det avbryter akademikerdiskusjonen
så om det sprer seg så er planene klare ser det ut til.
Husker Prayuth gav militæret politimyndighet , montro om det er det som skal/ kan brukes.?Er de da under Prawit montro?
https://www.thairath.co.th/news/politic/1955369

The Royal Thai Army has signed the announcement of the head of the person responsible for solving the serious emergency situation No. 6, defining "The First Aid Command, Panusabodi Sri Uthai Camp" as an additional detention facility

on October 17, 2020. The Royal Gazette publishes the announcement of the head of the person responsible for resolving serious emergency situations No. 6/2563 regarding the designation of additional control locations signed by Maj. Gen. Suwat Changyodsuk, Commissioner of the Royal Thai Police. As the chief responsible for resolving serious emergency situations as follows:
1. In the event of arrest and detention of persons suspected of being a contributor to an emergency situation. Or is a user, advertiser, sponsor such action Or conceal information about actions to cause emergency situations To send the body to control at Combat Aid Command 1, Panusabodi Sri Uthai Camp Tambon Koh Chan Mueang Chonburi District Chonburi Province
Article 2 in the conduct of the competent official in accordance with this requirement Take measures as necessary and appropriate. By being careful not to practice any unreasonable harm to the public The supervisor of the venue shall have the power to prescribe the conditions or time for controlling visits as he deems appropriate. In accordance with the provisions of the law from now on
The reporter further reported that The control site released with the previous announcement is the Border Patrol Police Division 1, Klong Ha Subdistrict, Khlong Luang District. Pathumthani Province And the 21st Infantry Regiment, Navamin Rajini Camp, Ban Suan Subdistrict, Mueang Chonburi District Chonburi province, where the first combat aid headquarters Panasabodi Sri Uthai Camp It is the third place in detention
2 x
Brukeravatar
riflefish
Innlegg: 3468
Registrert: 21 okt 2017, 06:01
Sted: ved havet
x 4365

#680

18 okt 2020, 07:43

Wood1958 skrev:
18 okt 2020, 05:34
Nye dekreter kommer , men beklager om det avbryter akademikerdiskusjonen
så om det sprer seg så er planene klare ser det ut til.
Husker Prayuth gav militæret politimyndighet , montro om det er det som skal/ kan brukes.?Er de da under Prawit montro?
https://www.thairath.co.th/news/politic/1955369

The Royal Thai Army has signed the announcement of the head of the person responsible for solving the serious emergency situation No. 6, defining "The First Aid Command, Panusabodi Sri Uthai Camp" as an additional detention facility

on October 17, 2020. The Royal Gazette publishes the announcement of the head of the person responsible for resolving serious emergency situations No. 6/2563 regarding the designation of additional control locations signed by Maj. Gen. Suwat Changyodsuk, Commissioner of the Royal Thai Police. As the chief responsible for resolving serious emergency situations as follows:
1. In the event of arrest and detention of persons suspected of being a contributor to an emergency situation. Or is a user, advertiser, sponsor such action Or conceal information about actions to cause emergency situations To send the body to control at Combat Aid Command 1, Panusabodi Sri Uthai Camp Tambon Koh Chan Mueang Chonburi District Chonburi Province
Article 2 in the conduct of the competent official in accordance with this requirement Take measures as necessary and appropriate. By being careful not to practice any unreasonable harm to the public The supervisor of the venue shall have the power to prescribe the conditions or time for controlling visits as he deems appropriate. In accordance with the provisions of the law from now on
The reporter further reported that The control site released with the previous announcement is the Border Patrol Police Division 1, Klong Ha Subdistrict, Khlong Luang District. Pathumthani Province And the 21st Infantry Regiment, Navamin Rajini Camp, Ban Suan Subdistrict, Mueang Chonburi District Chonburi province, where the first combat aid headquarters Panasabodi Sri Uthai Camp It is the third place in detention
mange tydlige tegn,
han på toppen,
er vel øverste i militære
politi har gjordt «skam « på
en såkalt «tradisjonell» begivenhet
som du anntydet tidligre er nok ikke
akkurat lekke « kamerater» i de uniformerte
rekker,
vil tro at « rådet» privi
har fått beskjed. som har gått
vidre til PM,
en unntagslov slik som ble vetatt fredag
gir vel go for det militære!?,
mao det kan hardne til ,
militære er fult forbredt
med sine120 nye PPV stasjonert rett utenfor
bkk!
det er vel kjøpt inn til « slike formål )?!,,
Vedlegg
9C35D82C-992D-4D5D-BF0F-AA26DD1AB3FB.jpeg
8378B97D-D33B-406C-82D4-E87635FBFB27.jpeg
1 x
Today is the first day
Of the rest of my life
Låst

Gå tilbake til «Historie, politikk og samfunn»