Velkommen til Asianet.no

REGISTRER DEG HER, det er gratis og uforpliktende.

Normalt vil du få bekreftelse fra oss på e-post umiddelbart etter registrering.
Tar dette lang tid kan du gå til forumsiden og sende inn skjema Kontakt oss
Skriv valgt brukernavn og e-postadresse og vi skal finne ut av det.

NB: Vi ser i systemet vårt at noen brukere har registrert seg med e-postadresser som returneres fra leverandør som ukjente. Se over for hjelp til feil.

PS: Du kan også sjekke om e-posten fra oss ligger i Spam.

mvh
-asianet.no

Hva er "Extension Of Stay"?

Svar
Udyret
Innlegg: 10
Registrert: 03 mar 2021, 01:31
x 21

#1

06 aug 2022, 03:41

Man kan i utgangspunktet svare enkelt på det spørsmålet og si at det kommer av mangel på kunnskap og at man har dårlig selvtillit. Men jeg ønsker å gå litt dypere ned i materien så jeg har skrevet ned noen punkter som belyser dette litt mer.

Det som forundrer meg er at i ALLE andre land rundt om i verden så betyr et visum at man får lov til å oppholde seg i det landet en viss tid. Men i Thailand så påstår noen at her mister man visumet når man passerer passkontrollen og på et slags mystisk vis får det tilbake noen "få sekunder" når man er på Immigration Office og søker om en forlengelse av oppholdet i Thailand og så forsvinner dette visumet like fort som det kom når man har fått "Extension Of Stay". Kanskje dette visumet dukker opp og forsvinner like fort neste gang man er på Immigration Office og forlenger oppholdet sitt i Thailand????

For å kunne tilpasse seg virkeligheten så må "Extension Of Stay" være fleksibel. Både når det gjelder det å kunne fornekte fakta og det å gjøre unntak fra "hovedregelen". For dem påstår at man mister visumet når man passerer passkontrollen. Men når det gjelder visum med Multiple Entry, Tourist Visa og Non Immigrant Visa, så aksepterer man plutselig at man faktisk har et visum når man passerer passkontrollen. Og hva med STV (Special Tourist Visa) på 270 dager hvor man må på Immigration Office for å gjøre "90-dagers" akkurat som med et Non Immigrant Visa? Gjør dem da en "90-dagers" uten at dem har hverken et visum eller en "Extension Of Stay"?

Dersom man har et visumfritt opphold eller et turistvisum så kan man søke om å få omgjort disse til et 90-dagers Non Immigrant Visa O på Immigration Office. Hvilket betyr at man IKKE har en oppholdstillatelse, MEN et VISUM når man etter 90 dager ønsker å forlenge oppholdet med 1 år på Immigration Office. Nå påstår man at det er oppholdstillatelsen man forlenger og IKKE visumet. Så er det den tidligere nevnte fleksibiliteten som kommer inn i blidet og fornekter at man har et visum når man søker om en forlengelse av oppholdet.

Når man kommer til Thailand så trenger man en oppholdstillatelse. Og en oppholdstillatelse betyr at man har « tillatelse til å oppholde seg i landet». Og det kan være et visumfritt opphold, turistvisum, Non Immigrant Visa eller en Resident Permit. Men problemet er at man tror at man mister sitt visum og får en oppholdstillatelse når man passerer passkontrollen. Det er bare det at man allerede har en oppholdstillatelse FØR man passerer passkontrollen. Noe som man fremdeles har etter å ha passert passkontrollen. Også VISUMET beholder man etter at man har passert passkontrollen.

Nå hender det at Immigration Office bruker ordene "Extension Of Stay". Noe som gjør at de "troende" får en enda sterkere "tro". Men hvilke andre ord kan Immigration Office bruke dersom dem ønsker å formidle at dette er en FORLENGELSE AV OPPHOLDET. Nå bruker dem også ordet "visa" ofte i samme avsnitt som "Extension Of Stay" så det burde ikke være noe problem. Men dersom man «tror» hardt nok å så har man blitt fortalt at «tro» kan flytte fjell. Noe de «troende» gjør når man ikke ønsker å lese ordet «VISA».

Nå er det ganske enkelt å finne informasjon om hva dette egentlig er på steder som Immigration Office (https://www.immigration.go.th/en/?p=14714) og det thailandske Utenriksdepartementet (https://www.mfa.go.th/en/page/issuance-of-visa...). Men til min store forundring så er det mange som ikke tror på hva som står på disse stedene. Jeg har til og med opplevd at man ikke tror på det fordi thaiene ikke snakker engelsk. Til og med hva som står på den norske ambassaden (https://www.norway.no/.../arsvisum-for-norske-borgere-i.../) sine nettsider nekter dem å tro på. Det er full fornektelse over hele linja uansett hvilke bevis man legger fram.

Og når man forsøker en litt annen vinkling, ved å bruke logisk sans, som å vise til at man trenger et Non Immigrant Visa for å få en Gul Bok (https://www.thaiguiden.no/start/husbok/), et thailandsk førerkort (https://www.dlt.go.th/en/two-year-license/), bostedsbevis på Immigration Office, kjøpe bil/motorsykkel i eget navn (https://www.bangkokpost.com/.../how-to-buy-a-car-in...), ofte også for å få en thailandsk bankkonto og så videre så opplever man samme fornektelsen selv om det står svart på hvitt på disse offentlige kontorenes nettsider.

Når man søker om en forlengelse av et visum i Thailand så må man fylle ut et skjema som heter TM7 og den har en overskrift som for noen er et bevis for denne "Extension Of Stay" for der står det følgende " APPLICATION FOR EXTENSION OF TEMPORARY STAY IN THE KINGDOM". Hvilket egentlig betyr "SØKNAD OM FORLENGELSE AV MIDLERTIDIG OPPHOLD I KONGERIKET". Og igjen så bruker Immigration Office ordene «Extension» og «Stay, Noe som ender opp som "Extension Of Stay". Men hva man ikke "oppdager" er posten "kind of visa" hvor man skal fylle ut hvilket VISUM man forlenger. Og så har man posten " Reasons of extension" hvor man skal fylle inn enten Tourist Visa eller Non Immigrant Visa. Det er bare å søke på nettet etter bilder av TM7 så ser man det klart og tydelig.

Når man ønsker å forlate Thailand for en kortere eller lengre periode og man ikke ønsker å miste VISUMET sitt så må man søke om en Re Entry Permit på Immigration Office. Og på det stempelet man får i passet sitt så er det en overskrift hvor det står hvilket VISUM man har. Og igjen det er bare å søke på nettet etter bilder av dette stempelet så ser man denne overskriften.

Når man ankommer Thailand med et visum og man kommer til passkontrollen så vil offiseren sette et USED-stempel på visumet i passet. Men det betyr IKKE at man mister visumet. Det gjør man bare dersom nan forlater Thailand uten å ha en Re Entry Permit. MEN man får også et lite stempel i passet som har en dato for når VISUMET går ut. Og på dette lille stempelet så står det TR eller Non fordi man har ikke mistet VISUMET sitt. Og igjen så finnes det nok av bilder av dette stempelet på nettet eller så kan man finne fram sitt eget pass å se hva som står der.

Etter å ha bodd mange år i Thailand så har denne fornektelsen begynt å interessere meg. Og man ønsker å få vite hvorfor og hvor er det denne "Extension Of Stay" kommer i fra. Min teori er at det finnes et behov som sitter så dypt hos enkelte at dem beskytter dette behovet med "nebb og klør" for diskusjoner rundt dette temaet på FB kan bli rimelig heftige. Og det litt tragiske er at dem klarer ikke å komme med noen som helst bevis for denne påstanden om "Extension Of Stay". Dem bare klamrer seg fast" til "dette stempelet i passet hvor det står "Extension Of Stay" og TM7 og kanskje noe andre papirer hvor dem misforstår overskriften fullstendig.

Og så et lite spørsmål til dere som bor helt eller delvis i Thailand. Hva er det offentlige tjenestemenn i Thailand ALLTID spørr etter når man trenger ett offentlig dokument? Nå var det et retorisk spørsmål for hva dem spørr etter er et pass og et VISUM.
Man kan lett tro at dette kun er et språkproblem fordi engelskkunnskapene er dårlige, men til min store forundring så finnes også "mengder" av engelskspråkelige som har en meget sterk tro på denne "Extension Of Stay".

Det som er det vanvittige er at det finnes visum-grupper på FB hvor moderatorene påstår at dette med «Extension Of Stay» eksisterer og mange medlemmer tror på dette for en moderator på FB må jo være troverdig. Hvilket dem desverre i dette tilfelle ikke er.
2 x
Svar

Gå tilbake til «Visum til Thailand»