Velkommen til Asianet.no

REGISTRER DEG HER, det er gratis og uforpliktende.

Normalt vil du få bekreftelse fra oss på e-post umiddelbart etter registrering.
Tar dette lang tid kan du gå til forumsiden og sende inn skjema Kontakt oss
Skriv valgt brukernavn og e-postadresse og vi skal finne ut av det.

NB: Vi ser i systemet vårt at noen brukere har registrert seg med e-postadresser som returneres fra leverandør som ukjente. Se over for hjelp til feil.

PS: Du kan også sjekke om e-posten fra oss ligger i Spam.

mvh
-asianet.no

OPPDATERT: Andy Hall frikjent i Thailands Høyesterett

Svar
Brukeravatar
tdr
Moderator
Innlegg: 1493
Registrert: 20 okt 2017, 21:02
Sted: Norge
x 2317
Kontakt:

#1

31 mai 2018, 14:21

En appelrett avslo i dag anken mot den britiske aktivisten Andy Hall. Han ble saksøkt av selskapet National Fruit etter at han avdekket brudd på menneskerettigheter og dårlige arbeidsforhold for arbeidstakere som er innvandrere.

Amnesty International sier det en velkommen seier, men at det ikke nødvendigvis er helt over. Selskapet som saksøkte Andy Hall kan i siste instans anke til Høyesteretten. Andy Hall ble tvunget til å forlate Thailand etter forrige dom i 2016.

Andy Hall ble dømt etter brudd på en lov om datakriminalitet. Saken går tilbake til 2013 da han utga en rapport i regi av den finske forbrukerorganisasjonen Finnwatch hvor arbeidsforholdene for arbeiderne hos Natural Fruits ble avslørt. Ansatte immigranter fra Myanmar sa at de ble misbrukte og at det foregikk brudd på regler for arbeiderne.

Sunya Joongdee, advokaten til Hall sa torsdag at rettens vedtak avviste anklagene om kriminell ærekrenkelse under loven som vedrører datakriminalitet. Loven tillater ikke at det publiseres noe som kan anses som uriktig informasjon på nett.
Han sa at retten har akseptert at Hall sine intervjuer med arbeiderne sine avslørte påstander skulle offentliggjøres. Hall ble i 2016 funnet skyldig, bøtelagt og dømt til betinget fengsel for dette.

Lignende saker er fortsatt i rettssystemet.

Amnesty International i Thailand sin forkjemper, Katherine Gersone, sier at kjennelsen bør følges opp med å oppheve denne loven slik at selskap ikke kan benytte denne til å hindre aktivister som jobber med å avsløre misbruk i bedriftene.

"Den suksessfulle anken er veldig velkommen, og understreker hvordan den opprinnelige dommen mot Andy Hall var et misbruk av makt som aldri skulle skjedd".

Finnwatch er også fornøyd med kjennelsen. Direktør, Sonja Vartiala sa at appelrettens avgjørelse var en "sterk anerkjennelse" av at Hall sin jobb med å avsløre misbruket på de ansattes rettigheter var legitimt og i offentlighetens interesse.


Les saken hos Bangkok Post
1 x
Grunnlegger og eier av nettstedet dere nå er inne på.
Hvis noen har spørsmål eller forslag så send meg gjerne en PM.
Brukeravatar
tdr
Moderator
Innlegg: 1493
Registrert: 20 okt 2017, 21:02
Sted: Norge
x 2317
Kontakt:

#2

30 jun 2020, 16:01

Andy Hall har i dag blitt frikjent i Thailands Høyesterett i saken mot han fra Natural Fruit Company.

En riktig dom som forhåpentligvis gir bedre vilkår for avsløring av brudd på menneskerettigheter og dårlige arbeidsforhold.

(Breaking News 30th June) After 7 long years, Thailand’s Supreme Court today acquitted me of criminal defamation and computer crimes charges filed against me by Natural Fruit company, upholding the 2018 Appeal Court’s overturning of my original 2016 conviction and sentencing.
4 x
Grunnlegger og eier av nettstedet dere nå er inne på.
Hvis noen har spørsmål eller forslag så send meg gjerne en PM.
Svar

Gå tilbake til «Historie, politikk og samfunn»