Velkommen til Asianet.no

REGISTRER DEG HER, det er gratis og uforpliktende.

Normalt vil du få bekreftelse fra oss på e-post umiddelbart etter registrering.
Tar dette lang tid kan du gå til forumsiden og sende inn skjema Kontakt oss
Skriv valgt brukernavn og e-postadresse og vi skal finne ut av det.

NB: Vi ser i systemet vårt at noen brukere har registrert seg med e-postadresser som returneres fra leverandør som ukjente. Se over for hjelp til feil.

PS: Du kan også sjekke om e-posten fra oss ligger i Spam.

mvh
-asianet.no

Skattefordeling etter skatteavtalen mellom Norge og Thailand

Brukeravatar
RobertX
Innlegg: 1075
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Hua Hin, Thailand
x 1156

#71

08 jan 2019, 13:17

Arild Holtet skrev:
08 jan 2019, 04:39
Burde jo være greit dette. Men som før nevnt så TAPER en minstepensjonist på dette. Det er i Norge O skatt på en minstepensjon på samme som 2G som i dag er 16.148, kroner i måneden. Med dagens kurs 59.747,- baht i måneden og 716.964,- baht i året.

Man skal og huske at skatter man til Thailand, så må man betale 9,1% i frivillig folketrygdavtale. Skatter man til Norge, så betaler man 5,4% i frivillig trygdeavtale. Så skatte til Thailand av en minstepensjon og ha frivillig folketrygd av tale koster mye mer enn å skatte til Norge.

Men som vi alle vet: Det skal betales skatt til Thailand når vi bor i Thailand, av den summen vi OVERFØRER til Thailand. Far man ut pengene med Visa/Bank kort fra norsk bank, da er IKKE dette overføring og da kan man skatte til Norge. Det samme hvis man tar ut pensjon/trygd en gan i året i januar. Da kan man overføre dette uten å skatte til Thailand, for det er overføring av sparepenger fra året før. Sparepenger skattes det IKE av, for dette er jo også penger det ER skattet av.

Joda tre muligheter for å betale skatt til Norge kontra Thailand.

A.H.
En minstepensjonist som fortsatt skatter til Norge vil være mest tjent med å få ut penger i Thailand slik at de ikke er skattepliktige ja. Uttak i bank for så å sette de på konto er et godt eksempel.

Men for en utflyttet minstepensjonist med Kildeskatt 15% vil det nok stille seg annerledes.

Man bør se på hva man er mest tjent med i henhold til reglene. For de uføretrygdede som er avhengige av spesielle medisiner eller kostbar medisinsk oppfølging så er det nok lite lurt å ta utflytting og skatte til Thailand om man har lite skatt i Norge.

Angående innsending av orginale papirer til Skatteetaten. Jeg har hørt man må sende inn orginale papirer. Men mulig dette ikke var korrekt. Har også hørt at man kan laste opp kopier ved innsending. Den biten må sjekkes mer. Det er jo altid en viss risiko med å sende orginal dokumenter i posten.
1 x
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
Brukeravatar
RobertX
Innlegg: 1075
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Hua Hin, Thailand
x 1156

#72

08 jan 2019, 13:27

En ting jeg syntes var utrolig irriterende med dette å ta ut penger i bank var at de i Bangkok Bank krevde DEBIT kort. Jeg fikk ta ut 300.000 baht første gangen jeg prøvde og det gikk som smurt. Ikke noe problem. Men dagen etter når jeg skulle overføre restbeløpet (for motorsykkelen) så var det ei anna dame i skranken og hun blånektet på at jeg fikk gjør det samme igjen. Kortet mitt var et kredittkort og ikke et debitkort, dermed kunne de ikke gjøre det. Jeg viste til og med fram kvitteringen fra dagen før uten at det hjalp :-D Så jeg er litt usikker på hva som er korrekt framgangsmåte her.
1 x
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
Svar

Gå tilbake til «Økonomi og næringsliv»