A Prayer Before Dawn - Kommer snart på kino

Her diskuterer vi litteratur, tv-programmer, film, konserter, kunst, musikk mm.
Svar
(T)engel
Innlegg: 6
Registrert: 25 des 2017, 20:14
Sted: Stokmarknes
Kontakt:

#1

Med kinosjef hatten på hodet tenkte jeg å tipse om at filmen A Prayer Before Dawn snart dukker opp på Norske kinoer.

A Prayer Before Dawn er en vanvittig sterk og realistisk film basert på selvbiografien til briten Billy Moore, som i sin tid havnet i et av Thailands mest beryktede fengsler.

A Prayer Before Dawn er først og fremst et drama om menneskelig nedrighet, ære og overlevelsesinstinkter, samtidig som filmen på sett og vis er en god, gammeldags fightfilm. Moore må nemlig slå seg ut av fengselet, bokstavelig talt, siden deltagelse i muy thai-kamper er et av premissene for at han i det hele tatt skal kunne overleve. Rocky i buret, med andre ord.

Nykommeren Joe Cole (sist sett i den fantastiske novellefilm-serien Black Mirror på Netflix, i episoden Hang The DJ) har fått «gleden» av å portrettere Billy Moore, og det er ikke uten grunn at ordet glede er satt i anførselstegn. Regissør Jean-Stéphane Sauvaire ønsket å lage filmen så realistisk som mulig, noes om innebar innspilling på location i to ulike thailandske fengsler - et nedlagt og et i full drift – og brorparten av medskuespillerne er vaskekte vane- og voldskriminelle.

Cole ble tynet til det ytterste både fysisk og psykisk, og koblet med skuespillerens fabelaktige innlevelsesevner inngir Prayer Before Dawn en grad av troverdighet som man sjeldent ser på film. Thailandske fengsler er ikke for pyser, og det gjør direkte fysisk vondt bare å se filmen.

Fotoarbeidet, med mye håndholdt kamera og hektiske nærbilder, skaper en uforlignelig intensitet, og det er kjevedroppende å se hvor mye regissøren har fått ut av amatørskuespillerne og miljøene de tegnes i.

Prayer Before Dawn hadde premiere i Cannes i fjor, og selv om den har fått gode skussmål fra alle kanter, så er dette en type indiefilm som fort kan havne under radaren hos det brede kinopublikum. Vel, nå er du i alle fall varslet, få med deg denne her.

10 august har filmen premiere på en rekke Norske kinoer.

Traileren kan du se her: Se trailer til A Prayer Before Dawn
chelsea
Innlegg: 1802
Registrert: 24 okt 2017, 10:43
Sted: Bangkok

#2

venter den kommer på 4k å atmos
Svar

Gå tilbake til «Kulturhjørnet»