Velkommen til Asianet.no

REGISTRER DEG HER, det er gratis og uforpliktende.

Normalt vil du få bekreftelse fra oss på e-post umiddelbart etter registrering.
Tar dette lang tid kan du gå til forumsiden og sende inn skjema Kontakt oss
Skriv valgt brukernavn og e-postadresse og vi skal finne ut av det.

NB: Vi ser i systemet vårt at noen brukere har registrert seg med e-postadresser som returneres fra leverandør som ukjente. Se over for hjelp til feil.

PS: Du kan også sjekke om e-posten fra oss ligger i Spam.

mvh
-asianet.no

RobertX - Livets kronglete veier

Brukeravatar
RobertX
Innlegg: 1112
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Hua Hin, Thailand
x 1188

#421

05 feb 2019, 15:08

Hehe! Vel, stabil i den grad at den ikke eser ut så mye. Jeg la jo på meg litt vel mye etter jeg kom tilbake til Thailand, men nå har jeg ihvertfall stabilisert den og håper jeg får jobbet meg litt ned i vekt igjen.

Men magasjau har jeg heldigvis sluppet! Siste runde var vel på Vietnam turen om jeg ikke husker feil.

Er liksom blitt litt vanlig hverdag her nå og jeg soser med mine vanlige hobbyer. Har begynt på Sirada TLC skolen her i Hua Hin og trives godt der. Mer strukturert opplæring enn hva jeg opplevde på siste runde på Insight English. Men jeg har laaaaaangt igjen før jeg behersker språket sånn noenlunde.

Som jeg nevnte i en annen tråde så har jeg nå fått kjøpt meg en bil også. Ble så jeg kjøpte en Toyota Yaris TRD Sportivo 2015 modell av kona til en annen nordmann som bor her i Hua Hin. Særdeles pent brukt bil og strålende fornøyd med handelen. Meget behagelig å kjøre og passe liten i forhold til gatene her. Samtidig ikke så liten og spinkel at man føler man kjører ei lik-kiste på hjul :lol:

Har roet fullstendig ned på dame-fronten og tar det nå bare som det kommer. Ble jo alt for mye rabalder og styr med "lillesøstra" til nabo-dama. Så der trakk jeg meg bare stille tilbake og lar det skure og gå. No hurry, no worry.

Eneste nye "prosjekt" er at jeg tenkte å sjekke litt rundt med utbyggerne her om noen tilbyr lånepakker ved kjøp av leilighet. Det er ekstremt labert på salgsfronten her i Hua Hin for tiden og svært lite som selger. Så det kan jo være noen av de større utbyggerne ser fordelen av å tilby lånepakker. Samtidig er jo krona aldeles ræva mot thai baht nå, så jeg kommer uansett til å vente. Men ønsket å se om det var noen muligheter for finansiering. Ellers vet jeg at DnB tilbyr lån for kjøp av bolig i Portugal/Spania/Frankrike feks. Så jeg tenkte å høre om de har noen løsninger rundt kjøp i Thailand også. Leilighet kan vi jo kjøpe og eie, så det er vel mulig for banken å ta en sikkerhet i leiligheten på noe vis vil jeg tro.

Vurderer også å få pakket flyttelasset mitt i Norge i en container og sendt det hit. Hadde vært greit å selge bøker via internett igjen. Var en fin bi-inntekt og har mye godsaker igjen som kan bringe inn kroner. Regner med det kan bli litt toll, men det er omtrent ikke noe elektronikk i flyttelasset mitt. Det lille som er kan jeg nok bare gi bort i Norge når jeg rydder og pakker til containeren. Så da er det et flyttelass med bare bøker, filmer, noen brettspill og 1 seng (coco futon madrass).

Så det er ståa på den personlige fronten.

Været her i Hua Hin er varmt for tiden og jeg blir helt utsvetta av å gå de 30 minuttene fra Bluport og bort til skolen. Det er fin trim, men når effektiv varme er 36-38 grader så er det viktig å drikke. Så jeg er flink på å få i meg elektrolytter og vann.

Tilværelsen her er deilig og dagene flyr avgårde. Når jeg snakker med familien hjemme i Norge så kan jeg ikke si jeg lengter hjem når de har -10 til -15 grader :lol: Jeg tenkte meg hjemmom til Norge en tur i Juni/Juli men jeg kommer vel til å fryse ræva av meg i Trondheim da også. Juni i fjor opplevde vi jo 6 grader på morrakvisten.

Fikk beskjed i dag om at mine RO 21 og 22 sertifikater var kommet til skattekonsulenten min, så da er alt klart for innrapportering til ligningen i Norge :-) Synes det var vel verdt de 10.000 baht jeg betalte for jobben så langt. Neste år er det vanlig pris på 7.500 baht. Måtte betale 2.500 ekstra i år pga registrering av skattenummer for første gang.
4 x
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
Brukeravatar
RobertX
Innlegg: 1112
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Hua Hin, Thailand
x 1188

#422

05 feb 2019, 15:14

Jeg holdt på å glemme...

I dag opplevde jeg for første gang å se en trafikk-ulykke her i Thailand. Da jeg gikk til skolen og passerte krysset mellom Soi 88 og Petchkasem Road (hovedveien) ved Tops supermarked, så hørte jeg et fæla smell. Snudde meg og så ca 20 meter unna så var det en pickup som kom ut fra Soi 88 og skulle over veien og inn i sørgående felt som hadde blitt påkjørt i siden av en som kom i fast-lane på Petchkasem. Bilen i venstre-feltet nordgående hadde stoppet, men han som kom i fast-lane hadde tydeligvis ikke fått med seg det. Så han harvet inn i siden på pickupen. Tror heldigvis ikke det var noe særlig personskade, men bilene var ganske så inntrykte. Jeg er ikke noe særlig til "åsteds-gribb" så jeg kikka på det et minutt og rusla videre til skolen.
1 x
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
Utpåtur
Innlegg: 162
Registrert: 21 okt 2017, 19:18
x 150

#423

05 feb 2019, 15:46

At DNB låner til land i EU er en ting - men til Asia er det nok en lang vei å gå.

Og disse lånepakkene utbyggerne tilbyr - hadde ikke turt gå inn på det i et land som Thailand - alt for lett for de store å skalte og valte med alle inkl. rettapparat og myndigheter.
1 x
Brukeravatar
RobertX
Innlegg: 1112
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Hua Hin, Thailand
x 1188

#424

06 feb 2019, 03:31

Njæ de store er nok de greieste å forholde seg til, men man bør ha en advokat for egen regning og sørge for at alt gjøres på en god måte. Etter hva jeg har sett er det mest utlendinger som driver "eiendomsmegling" her som er banditter. 2 kanadiere her i Hua Hin er for tiden i hardt vær og ble hanket inn av politiet. Men tror de er ute igjen nå. De drev mye svindel her med "rent-to-buy" opplegg. Å gå direkte til stor utbygger tror jeg er det mest fornuftige.

Selvsagt er det en risiko for hva som skjer framover uansett.
1 x
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
Svar

Gå tilbake til «Reisebrev og dagligliv»