Velkommen til Asianet.no

REGISTRER DEG HER, det er gratis og uforpliktende.

Normalt vil du få bekreftelse fra oss på e-post umiddelbart etter registrering.
Tar dette lang tid kan du gå til forumsiden og sende inn skjema Kontakt oss
Skriv valgt brukernavn og e-postadresse og vi skal finne ut av det.

NB: Vi ser i systemet vårt at noen brukere har registrert seg med e-postadresser som returneres fra leverandør som ukjente. Se over for hjelp til feil.

PS: Du kan også sjekke om e-posten fra oss ligger i Spam.

mvh
-asianet.no

RobertX - Livets kronglete veier

Brukeravatar
RobertX
Innlegg: 1271
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Hua Hin, Thailand
x 1498

#411

24 des 2018, 03:20

Dagene flyr og jaggu er det jul igjen! Men ingen hjemlengsel og ikke noe savn av å være hjemme med familien i Norge. Føler at jeg trenger dette for min egen del. Her gjør jeg som jeg vil og er min egen herre.

Litt julegaver blir det å pakke ut likevel :D Fikk tilsendt et par esker fra Norge. Min søster sendte blant annet litt norsk mat, men desverre var det en lefsepakke som ikke var helt lukket. Og når små-maur kjenner lukten av noe søtt så kommer de ilende. Så når jeg åpnet pakken var det selvsagt en horde med små-maur som hadde lefse-fest. Ellers var alt inntakt så jeg fikk rydda ut småkrypene og sendt de i søpla. Ble kaffe, tykklefse og jule-Pondus i går :D

I dag blir det stort sett rolig men skal ut kl 18 på en restaurant borti høgget her som heter Yellow House. De har ypperlig norsk mat og skal ha jule-buffet med ribbe. Så dere som skal feriere/bo i Hua Hin anbefaler jeg å teste Yellow House. Velsmakende norsk mat for de som blir litt lei thai maten :-D Prisen var ikke noe å si på. 600 baht pr person.

Har bestemt meg for ta noen lengre kjøreturer over nyttår etter jeg har gjort unna 90-dagers rapporten. Så da håper jeg også å få filmet turene. Blir vel litt sånn klassisk norsk "sakte-TV" :lol:

Det er egentlig ikke så mye nytt som har skjedd her i det siste. Skal innom TLC skolen enten i romjula eller over nyttår og sjekke litt skole-opplegget de har. Insight English var ok opp til et visst punkt, men jeg ble lei av dårlig fonetisk oversettelse og at de tar veldig lett på den skriftlige delen. De forandret opplegget sommeren 2018 når de forkastet det gamle opplegget som jeg hadde i januar-februar-mars. Jeg likte det veldig godt da vi hadde samtale/språk 2 dager i uka og skriftlig 1 dag i uka. Det nye opplegget virket kaotisk og rotete samtidig som kvaliteten var så som så. Jeg skjønner det vel til en viss grad om det bare er skalkeskjul for utlendinger som vil ha ED visum. Men for oss som seriøst ønsker å lære språket blir det for svakt.

Så ønsker jeg alle en riktig god jol og et godt nytt år når det kommer.
10 x
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
wiking
Innlegg: 123
Registrert: 14 jan 2018, 19:37
x 206

#412

29 des 2018, 01:50

hei Robert - jeg leser jo hva du skriver og har fulgt deg på din vei . det virker som du har det ok der ned i Thailand. På dame fronten er du ikke helt i mål men bra at du er forsiktig- mange ute der som muligens ikke vil deg vel - bare ute etter penger. Jeg har jo brent meg selv en gang med ei fra Phi-giftet meg og fikk henne og hennes 2 unger til Norge- og ble seperert etter hun hadde fått permanent visa- hun gikk ut av huset 10 dager etter hun hadde fått permanent visa. Nå har jeg det bra har jo vært 2 turer i Thailand - 2017 0g 2018. Og kvinnen jeg har truffet har vært 2 turer på schengen visa i Norge. Ho virker ok - men man kan aldri være sikker. Muligens er det bedre å bo i thailand med sin kvinne enn å bo i Norge. Men jeg liker jo å bo i Norge- Litt varmt , mye mygg osv osv i Thailand. Noen sier dem blir for vestlig når dem har vært en stund i Norge. Ja jeg ser den-bor dem i Norge blir dem påvirket- og dem mister også vennene sine i thailand osv osv. Men jeg vil ha ei kvinne som er selvstendig og kan tenke selv- jeg er ikke ute etter ei kvinne som sier yes yes- og ho jeg har truffet tenker også selv. I tilegge har ho jo litt den samme erfaringen som meg- når ho var 7 mnd på vei fant jo hennes thei kjæreste en ny kvinne. Ønsker deg alt vel Robert- :D
6 x
You Never walk Alone :D
Brukeravatar
RobertX
Innlegg: 1271
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Hua Hin, Thailand
x 1498

#413

29 des 2018, 04:05

Takk for det, Wiking!

Jeg er ingen ekspert på hverken Thailand eller thai kvinner, men man lærer jo litt etterhvert :D

Gode kvinner er nok i flertall her i Thailand også, men desverre mange råtne epler...akkurat som i Norge og resten av verden. Også Fillippinene ;)

Jeg tror vi bare må akseptere at økonomi og penger er viktig for damene, uansett hvor de er i fra, men jo mindre de har jo viktigere er det. Men her må man balansere litt og prøve å lodde dybden i sin utkårede. Det går på væremåte og hvordan hun oppfører seg ovenfor oss. Er fokuset alt for stort på penger og store prosjekter, samt at kjeftbruken sitter løst, da ville jeg tatt min hatt og dratt min kos.

Samtidig, min første store felle, var ekteskapet som jeg gikk alt for lettvint inn i. Rett og slett fordi jeg likte henne veldig godt og eneste måte for henne å komme til Norge var at vi giftet oss. Desverre så trodde jeg at jeg kunne forandre henne over tid, men realiteten er at man ikke kan forandre andre folk. De må være motivert til å endre seg selv og forstå hva de gjør som ikke er bra. Dette gjelder jo alle mennesker. Vi kan alle forandre innstilling, motivasjon og livsstil. Men at andre prøver å forandre oss? Sæææærlig :D

Jeg tar det veldig med ro på damefronten nå, for jeg fikk enda et skudd for baugen her 25. desember. Jeg har vært mer frampå ovenfor den 37 årige lillesøstra til nabokona i det siste, og ba henne ut på date ved et par anledninger. Men hun svarte ikke på det. Det i seg selv er nok å tolke som at hun likevel ikke er interessert. Men samtidig blandet naboen seg inn og ektemannen til mellomste av de 3 søstrene (Australiener). Jeg fikk klar melding fra nordmannen om at han ikke vil ha meg inn i familien. Og australieneren ga beskjed om at jeg var uønsket på eiendromskontoret der han og lillesøstra jobber. At hun ikke er interessert er jo greit nok. Men når andre blander seg inn så blir jeg forbanna, for de har etter min mening ingenting med det å gjøre. Så det var faktisk den største "turn-off"'en, å havne i familie med de 2 suppehuene. Begge er alkholikere av rang. Nordmannen er ute på bar omtrent hver natt til 3-4 tida på morgenen og ser ham omtrent aldri uten en øl i hånda eller et glass vin. 70 år og allerede hatt både hjerneslag og hjerteinnfarkt. Har også urytmisk hjerte. Så han pusher grensene litt for hardt tror jeg. Australieneren er i slutten av 50 åra og drikker ei halv til ei hel flaske Whisky hver dag. Han begynner å drikke ca kl 16 på kontoret hver dag og er drita full når han kjører hjem. Bruker også endel antibiotika for noe hudeksem. Ikke spesielt lurt på noe vis, og med det alkoholforbruket så tror jeg også der at det går skikkelig galt snart. Han har en sønn på 13-14 år med mellomste søstra. Ikke har han satt av penger til de eller lagt noen plan om noe går galt heller. Så hun mellomste søstra er redd og kjefter og smeller på ham. Men gjør vel sikkert bare vondt værre.

Det er slående hvor hardt alkoholforbruk mange utlendinger bosatt her har. Jeg kan forstå den som koser seg med 2-3 øl om dagen og har ikke noe å utsette på det, selv om det ikke akkurat er helse-vennlig kosthold. Men de fleste jeg møter her har et alkoholforbruk LANGT over det. Og akkurat det gjør at jeg blir tilbakeholden. Jeg trodde jo min norske nabo var en ok fyr i begynnelsen. Men det synet har forandret seg. Jeg gidder ikke lage noe mer dårlig stemning enn nødvendig, men føler mest avsky for ham etter de tingene han har sittet og fortalt meg. Problemet hans er nok at han sier ALT for mye i fylla. Ikke bare om meg men om andre rundt ham, og hva han selv har gjort. Men for nabofredens del så lar jeg det skure å gå. Men å beile etter hun 37 årige lillesøstra, den er over. Pen dame, relativt intelligent, snakker flytende engelsk etter 17-18 år i England og har engelsk pass. Men med den baggasjen av en familie så gidder jeg ikke fortsette der. Det er så UTROLIG mye damer her som viser interesse, at man skal være litt forsiktig med hvem man velger. Man har absolutt råd til å vente på en god match og med akseptabel mengde baggasje :lol: Vi har jo alle en baggasje å dra på, så det kommer man ikke unna.

Fordelen med å bo her og lære seg språket og kulturen er jo nettopp det at det blir litt lettere å sile seg fram til de gode menneskene. Bor man i Norge og kommer hit for å finne ei dame via internett eller ferietur så er det fort gjort å gå i baret. Så mitt framste råd er å være forsiktig. Ikke bruk for mye penger, og når du bruker penger på større ting så forvent at de pengene er tapt (eller investert til hennes fordel).

Det er et ordspråk her som sier at du kan ta dama ut av baren, men ikke baren ut av dama. Og det er faktisk desverre sant. Noen hiver ut tall på 90-95% av disse damene er slik, kun jakter penger og driter i personen. Så en fortid i bar er ikke akkurat noe som øker oddsene for at det skal klaffe for å si det slik. Det er jo solskinns-historier om karer som finner seg ei snill og god bardame også. Så de finnes. Men man skal være ytterst varsom. For meg er det 3 ting som jeg anser som "dead giveaways" for bardamer. Røyker, synlige tattoveringer og snakker ok engelsk. Det er få thai som snakker god engelsk, men de som jobber i yrker der engelsk er viktig har sjelden hverken tattoveringer eller røyker. For thai damer er det sett veldig ned på om de røyker, så det er i utgangspunktet sjelden. Synlige tattoveringer er også heller ikke lov i yrker som feks sykepleier (og muligens andre offentlige yrker).

Men jeg skal absolutt ikke sitte og strø salt i kaffen til folk på morgenkvisten. Om man finner seg ei dame med ei hard fortid og har det fint med henne, så for all del. Strålende! Det viktigste er jo at man finner lykken i livet og har det godt så lenge man kan.

Jeg skal holde dere orientert om hva som skjer på damefronten videre :-) Men akkurat nå er det død sjø rundt båten. Og jeg synes det er greit. Har et prosjekt med å prøve å trene litt igjen her nå etter jeg byttet medisiner. Føler meg endel bedre og må teste kroppen litt hvordan den reagerer. Helsesjekken på Bangkok Hospital viste jo at kroppen er i bra form, så det er vel bare å pushe på. Men ryggen må jeg være varsom med. Den slo seg skikkelig vrang rett før jul, men gikk heldigvis fort over når jeg tok det med ro.

Håper dere alle har ei flott romjul med familiekos og ro.
7 x
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
Brukeravatar
riflefish
Innlegg: 1939
Registrert: 21 okt 2017, 06:01
Sted: Bang pu
x 1886

#414

30 des 2018, 08:43

at nordmenn og mannfolk

fra norge! har det tiltatt» m bygdetullinger»

som har hevd seg på den første golddigger ,

mange vi!,

er vel døm vi er!

hvor mange burde vert fratatt pass

har møtt temlig mange flere norske

bytinger enn i norge,,

kvinne synet er ofte ( 0)

( midside runkere)

vel også menesker , men de må « bruga ved»
4 x
if you want a friend, get a dog , because you cant trust anyone here ;)
MrDemongas
Innlegg: 172
Registrert: 25 okt 2017, 20:00
x 216

#415

30 des 2018, 13:23

RobertX skrev:
29 des 2018, 04:05
Takk for det, Wiking!

Jeg er ingen ekspert på hverken Thailand eller thai kvinner, men man lærer jo litt etterhvert :D

Gode kvinner er nok i flertall her i Thailand også, men desverre mange råtne epler...akkurat som i Norge og resten av verden. Også Fillippinene ;)

Jeg tror vi bare må akseptere at økonomi og penger er viktig for damene, uansett hvor de er i fra, men jo mindre de har jo viktigere er det. Men her må man balansere litt og prøve å lodde dybden i sin utkårede. Det går på væremåte og hvordan hun oppfører seg ovenfor oss. Er fokuset alt for stort på penger og store prosjekter, samt at kjeftbruken sitter løst, da ville jeg tatt min hatt og dratt min kos.

Samtidig, min første store felle, var ekteskapet som jeg gikk alt for lettvint inn i. Rett og slett fordi jeg likte henne veldig godt og eneste måte for henne å komme til Norge var at vi giftet oss. Desverre så trodde jeg at jeg kunne forandre henne over tid, men realiteten er at man ikke kan forandre andre folk. De må være motivert til å endre seg selv og forstå hva de gjør som ikke er bra. Dette gjelder jo alle mennesker. Vi kan alle forandre innstilling, motivasjon og livsstil. Men at andre prøver å forandre oss? Sæææærlig :D

Jeg tar det veldig med ro på damefronten nå, for jeg fikk enda et skudd for baugen her 25. desember. Jeg har vært mer frampå ovenfor den 37 årige lillesøstra til nabokona i det siste, og ba henne ut på date ved et par anledninger. Men hun svarte ikke på det. Det i seg selv er nok å tolke som at hun likevel ikke er interessert. Men samtidig blandet naboen seg inn og ektemannen til mellomste av de 3 søstrene (Australiener). Jeg fikk klar melding fra nordmannen om at han ikke vil ha meg inn i familien. Og australieneren ga beskjed om at jeg var uønsket på eiendromskontoret der han og lillesøstra jobber. At hun ikke er interessert er jo greit nok. Men når andre blander seg inn så blir jeg forbanna, for de har etter min mening ingenting med det å gjøre. Så det var faktisk den største "turn-off"'en, å havne i familie med de 2 suppehuene. Begge er alkholikere av rang. Nordmannen er ute på bar omtrent hver natt til 3-4 tida på morgenen og ser ham omtrent aldri uten en øl i hånda eller et glass vin. 70 år og allerede hatt både hjerneslag og hjerteinnfarkt. Har også urytmisk hjerte. Så han pusher grensene litt for hardt tror jeg. Australieneren er i slutten av 50 åra og drikker ei halv til ei hel flaske Whisky hver dag. Han begynner å drikke ca kl 16 på kontoret hver dag og er drita full når han kjører hjem. Bruker også endel antibiotika for noe hudeksem. Ikke spesielt lurt på noe vis, og med det alkoholforbruket så tror jeg også der at det går skikkelig galt snart. Han har en sønn på 13-14 år med mellomste søstra. Ikke har han satt av penger til de eller lagt noen plan om noe går galt heller. Så hun mellomste søstra er redd og kjefter og smeller på ham. Men gjør vel sikkert bare vondt værre.

Det er slående hvor hardt alkoholforbruk mange utlendinger bosatt her har. Jeg kan forstå den som koser seg med 2-3 øl om dagen og har ikke noe å utsette på det, selv om det ikke akkurat er helse-vennlig kosthold. Men de fleste jeg møter her har et alkoholforbruk LANGT over det. Og akkurat det gjør at jeg blir tilbakeholden. Jeg trodde jo min norske nabo var en ok fyr i begynnelsen. Men det synet har forandret seg. Jeg gidder ikke lage noe mer dårlig stemning enn nødvendig, men føler mest avsky for ham etter de tingene han har sittet og fortalt meg. Problemet hans er nok at han sier ALT for mye i fylla. Ikke bare om meg men om andre rundt ham, og hva han selv har gjort. Men for nabofredens del så lar jeg det skure å gå. Men å beile etter hun 37 årige lillesøstra, den er over. Pen dame, relativt intelligent, snakker flytende engelsk etter 17-18 år i England og har engelsk pass. Men med den baggasjen av en familie så gidder jeg ikke fortsette der. Det er så UTROLIG mye damer her som viser interesse, at man skal være litt forsiktig med hvem man velger. Man har absolutt råd til å vente på en god match og med akseptabel mengde baggasje :lol: Vi har jo alle en baggasje å dra på, så det kommer man ikke unna.

Fordelen med å bo her og lære seg språket og kulturen er jo nettopp det at det blir litt lettere å sile seg fram til de gode menneskene. Bor man i Norge og kommer hit for å finne ei dame via internett eller ferietur så er det fort gjort å gå i baret. Så mitt framste råd er å være forsiktig. Ikke bruk for mye penger, og når du bruker penger på større ting så forvent at de pengene er tapt (eller investert til hennes fordel).

Det er et ordspråk her som sier at du kan ta dama ut av baren, men ikke baren ut av dama. Og det er faktisk desverre sant. Noen hiver ut tall på 90-95% av disse damene er slik, kun jakter penger og driter i personen. Så en fortid i bar er ikke akkurat noe som øker oddsene for at det skal klaffe for å si det slik. Det er jo solskinns-historier om karer som finner seg ei snill og god bardame også. Så de finnes. Men man skal være ytterst varsom. For meg er det 3 ting som jeg anser som "dead giveaways" for bardamer. Røyker, synlige tattoveringer og snakker ok engelsk. Det er få thai som snakker god engelsk, men de som jobber i yrker der engelsk er viktig har sjelden hverken tattoveringer eller røyker. For thai damer er det sett veldig ned på om de røyker, så det er i utgangspunktet sjelden. Synlige tattoveringer er også heller ikke lov i yrker som feks sykepleier (og muligens andre offentlige yrker).

Men jeg skal absolutt ikke sitte og strø salt i kaffen til folk på morgenkvisten. Om man finner seg ei dame med ei hard fortid og har det fint med henne, så for all del. Strålende! Det viktigste er jo at man finner lykken i livet og har det godt så lenge man kan.

Jeg skal holde dere orientert om hva som skjer på damefronten videre :-) Men akkurat nå er det død sjø rundt båten. Og jeg synes det er greit. Har et prosjekt med å prøve å trene litt igjen her nå etter jeg byttet medisiner. Føler meg endel bedre og må teste kroppen litt hvordan den reagerer. Helsesjekken på Bangkok Hospital viste jo at kroppen er i bra form, så det er vel bare å pushe på. Men ryggen må jeg være varsom med. Den slo seg skikkelig vrang rett før jul, men gikk heldigvis fort over når jeg tok det med ro.

Håper dere alle har ei flott romjul med familiekos og ro.
Hvorfor tiltrekkes du, eller i det hele tatt vil inn i en slik familie? Så vidt jeg har sett og erfart er det flust av damer med normale forhold rundt seg i LOS. Rist av deg denne puppylovegreia og ro deg ned. Jeg er redd for at du på nytt vil brenne fingrene - og pengene, om du ikke skjerper deg. Trenger du sexuell avlastning finnes det jo snart også tilbud på REMA1000 med Æ for trøndere.
Slapp av og finn deg sjæl først. Kast av deg stolthet om det at andre familiemedlemsfylliker har et ord med i laget. Det er de som foreløpig har sjekkheftet og du er en inntrenger. Håper at du får roet deg og at du får et godt nytt år!
1 x
Brukeravatar
RobertX
Innlegg: 1271
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Hua Hin, Thailand
x 1498

#416

31 des 2018, 04:19

MrDemongas skrev:
30 des 2018, 13:23
Hvorfor tiltrekkes du, eller i det hele tatt vil inn i en slik familie? Så vidt jeg har sett og erfart er det flust av damer med normale forhold rundt seg i LOS. Rist av deg denne puppylovegreia og ro deg ned. Jeg er redd for at du på nytt vil brenne fingrene - og pengene, om du ikke skjerper deg. Trenger du sexuell avlastning finnes det jo snart også tilbud på REMA1000 med Æ for trøndere.
Slapp av og finn deg sjæl først. Kast av deg stolthet om det at andre familiemedlemsfylliker har et ord med i laget. Det er de som foreløpig har sjekkheftet og du er en inntrenger. Håper at du får roet deg og at du får et godt nytt år!
Hehe ja det kan du si :-) Men jeg må jo si jeg definitivt ikke tiltrekkes til en slik familie! Tvert imot!

Dama er jo snill, pen og grei hun. Puppylove er vel å ta hardt i :-D Jeg har forbanna meg på at jeg ikke skal bli noen vandrende ATM for noen her, så det er utelukket. Man må ta 1 steg av gangen. At man blar opp når man har forpliktelser til dame/ektefelle og unger blir noe annet. Å være sponsor i et kortvarig forhold er bare dumt.

Nei, det er som du sier, jeg har god tid og fokuset mitt er helse og velvære.

Når det er sagt så ble det jo litt drama i forrigårs da dama gjerne ville at jeg skulle komme bortom og hun lære meg litt thai språk 8-) Da måtte jeg bare innrømme at jeg har fått beskjed om at jeg ikke får komme dit av Australieneren. Så endel kort ble lagt på bordet, at de ikke ville at jeg skulle involvere meg med henne. Men holder tilbake mye av møkka jeg har fått servert. Ikke noe vits å lage noe stordrama. Men vi får se hvordan det blir. Hun var ikke særlig blid på at andre dreiv og rota borti hennes affærer. Men samtidig har jo de 2 skruene stor makt over søstrene hennes, så vi får nå se. Jeg vil skape minst mulig drama, men syntes hun fortjente litt av sannheten i det minste.
3 x
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
Arild Holtet
Innlegg: 1561
Registrert: 24 okt 2017, 09:27
x 1855

#417

31 des 2018, 12:21

Vel vel vel Robert. Livet går vidre, og da kan jeg bare si en ting i dette dom er årets siste dag.

GODT NYTT ÅR.

A.H.


2 x
Brukeravatar
RobertX
Innlegg: 1271
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Hua Hin, Thailand
x 1498

#418

31 des 2018, 12:29

Riktig godt nytt år til deg og dine også, Arild!

Og til alle dere andre!
5 x
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
Anurak
Innlegg: 133
Registrert: 28 jun 2018, 17:23
x 100

#419

31 des 2018, 21:39

Godt nyttår!
3 x
Mester Tomas
Innlegg: 6
Registrert: 25 okt 2017, 13:03
x 5

#420

05 feb 2019, 10:09

Hva skjer Robert ? Er magen stabil om dagen ?
0 x
Svar

Gå tilbake til «Reisebrev og dagligliv»