Dokumentar om Imelda Marcos

Svar
Brukeravatar
tdr
Moderator
Innlegg: 1841
Registrert: 20 okt 2017, 21:02
Sted: Norge
Kontakt:

#1

I går kveld så jeg en svært interessant dokumenter på NRK om Imelda Marcos: "The Kingmaker"
Den ukuelige Imelda skyr få midler for å gjenvinne fordums storhet. Fascinerende portrett av enken etter Fillipinenes beryktede president Marcos.
Ved forrige presidenvalg forsøke familien å få Bongbong Marcos, Imeldas sønn, valgt inn som visepresident ved valget da Rodrigo Duterte ble president. Bongbong tapte posisjonen med rundt 300000 stemmer og nektet godta valgnederlaget. Dette ble senere avgjort ved omtelling av stemmene. Bongbong heter egentlig Ferdinand Marcos Jr.

Dokumentaren viser at Imelda Marcos ser på de 8 årene med militært unntakstilstand med hennes mann som diktator som de beste i Filippinsk historie. At mange har andre historier betyr ingenting. Familien Marcos gjorde seg rike og gjør mye for å unngå inndragelser av skjulte formuer.

Da Duterte ble valgt så ser det ut til at Marcos finansierte hans kampanje og Duterte har i senere tid vist seg som venn av familien Marcos. Dommere er avsatt for å få på plass "vennlige" dommere og viktige deler av opposisjonen risikerer fengselsstraffer for det som mest ser ut som fabrikkerte påstander.

En dokumentar som virkelig anbefales.


Den kan ses på NRK.no HER
Grunnlegger og eier av nettstedet dere nå er inne på.
Hvis noen har spørsmål eller forslag så send meg gjerne en PM.
Svar

Gå tilbake til «Historie, politikk og samfunn»