Kina plyndrer verdenshavene med sitt rovfiske

Brukeravatar
tdr
Moderator
Innlegg: 1841
Registrert: 20 okt 2017, 21:02
Sted: Norge
Kontakt:

#1

Store mengder kinesiske fiskebåter tømmer havet uten kontroll i henhold til internasjonale avtaler.

Gigaflåte vekker oppsikt
- De drar opp alt, sier en ecuadoriansk kaptein.

Forsker Jonathan Green har i en årrekke studert verdens største fisk utenfor Galápagosøyene i Stillehavet.

I 280 dager hadde Green sporet hvalhaien «Hope», da satellittsporingen fra GPS-koden på ryggfinnen plutselig stoppet, og skjermen fylte seg med hundrevis av andre blinkende prikker, skriver The Guardian.

- Fanget av fiskeflåte

- Jeg begynte å se på det, og fant ut at hun helt på slutten av banen begynte å øke hastigheten, sier forskeren til den britiske avisa.

Hvalhaiens hastighet gikk fra én knop til seks eller sju knop de siste 32 minuttene, ifølge forskeren.
Grunnlegger og eier av nettstedet dere nå er inne på.
Hvis noen har spørsmål eller forslag så send meg gjerne en PM.
Brukeravatar
Phay
Innlegg: 4570
Registrert: 21 okt 2017, 00:24
Sted: Milkway

#2

De skal vel gjøre det samme som Eu har gjort rundt omkring! Spesielt afrika kysten har blitt fullstendig robbet, og norskekysten ville ha vært det samme om vi ikke hadde hatt full suverenitet langs med kysten vår i den grad vi har., og den norske forvaltningsmodellen vi har vært flinke til å sammarbeide med russerene. Vi har jo skutt varselskudd etter Islandske trålere bla ved noen anledninger der de prøvde seg på "smutthullet". Noen feil har vi gjort, og det er å tillate eksport av uforedlet råmateriale som olje, gass og fisk til andre land, når det er økonomi til å gjøre jobben her. Kanskje ikke kapasitet til all fisken, men mesteparten. En annen ting, helt idiotisk at vi ikke har gasskraftverk og sender strømmen sydover. Galskap.

Jeg tror ikke vi skal forvente mer av Kina enn det vi har sett i praksis fra andre unioner og land. Samme feil vi gjøres igjen, og igjen så vil lokalbefolkningene lide.
🌞
Kolami
Innlegg: 1642
Registrert: 21 okt 2017, 14:05

#3

Det plyndrer alt de kommer over..hvordan kan de ellers opprettholde en middelklasse på 34% av en befolkning på 1.3 milliarder mennesker..
Kolami
Innlegg: 1642
Registrert: 21 okt 2017, 14:05

#4

Phay skrev: 06 sep 2020, 02:12 De skal vel gjøre det samme som Eu har gjort rundt omkring! Spesielt afrika kysten har blitt fullstendig robbet, og norskekysten ville ha vært det samme om vi ikke hadde hatt full suverenitet langs med kysten vår i den grad vi har., og den norske forvaltningsmodellen vi har vært flinke til å sammarbeide med russerene. Vi har jo skutt varselskudd etter Islandske trålere bla ved noen anledninger der de prøvde seg på "smutthullet". Noen feil har vi gjort, og det er å tillate eksport av uforedlet råmateriale som olje, gass og fisk til andre land, når det er økonomi til å gjøre jobben her. Kanskje ikke kapasitet til all fisken, men mesteparten. En annen ting, helt idiotisk at vi ikke har gasskraftverk og sender strømmen sydover. Galskap.

Jeg tror ikke vi skal forvente mer av Kina enn det vi har sett i praksis fra andre unioner og land. Samme feil vi gjøres igjen, og igjen så vil lokalbefolkningene lide.
Norge prøvde seg på gasskraft..men av en eller annen grunn misslyktes de?
Wood1958
Innlegg: 4144
Registrert: 25 okt 2017, 16:04

#5

Kolami skrev: 06 sep 2020, 03:47 Det plyndrer alt de kommer over..hvordan kan de ellers opprettholde en middelklasse på 34% av en befolkning på 1.3 milliarder mennesker..
Huff da og vi som gjorde så suksess med å flytte verdens største produksjon av fiskekroker til Kina og Singapore (Mustad) :D :D Noe vi hyller som suksess(om en ser vekk fra de her som ble arbeidsledige)
Og nå tilater de seg å bruke de (krokene kanskje) i internasjonalt farvann før fisken svømmer inn til andre lands farvann, jeg er sjokkert.
https://no.wikipedia.org/wiki/O._Mustad_%26_S%C3%B8n
334a07f7-c29d-4c80-94cb-c78295b4415e.jpg
https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/qL ... delklassen
Sist redigert av Wood1958 den 06 sep 2020, 10:36, redigert 1 gang totalt.
Wood1958
Innlegg: 4144
Registrert: 25 okt 2017, 16:04

#6

tdr skrev: 05 sep 2020, 20:13 Hvalhaiens hastighet gikk fra én knop til seks eller sju knop de siste 32 minuttene, ifølge forskeren.
Nå burde de jamen snart forstå at hvaler skal være fredet :D :D :D
Wood1958
Innlegg: 4144
Registrert: 25 okt 2017, 16:04

#7

Nå tror jeg tida hvor billigst arbeidskraft er viktig snart er forbi
Isåfall kan vi kanskje vente oss litt inflasjon?
Men montro om ikke vi lar de få lov til å beholde litt arbeidplasser i fiskeindustrien,rense litt laks og annen fisk for vår eksportindustri fks?.
INKOGNITO
Innlegg: 390
Registrert: 07 jan 2018, 04:24

#8

Utpåtur skrev: 06 sep 2020, 12:07 Kinas makt - Norge legger seg flate og logrer underdanig... der har Trump en god sak - som han seff roter til og ikke aner hvordan han skal forhold seg. Globalismen har vært en suksess - totalt sett - men det er ganske mange tapere også - Rusbeltet er et godt eksempel - og høyredreiningen i USA og endel andre land er resultatet - selv om rent logisk man kanskje skulle dreiet andre veien. Nå tror jeg tida hvor billigst arbeidskraft er viktig snart er forbi - nå er det kompetanse og kapital som teller. Norge bør klare seg bra - det bør Kina og USA også. Men USA er i deep shit pga høyresiden har fått for mye makt og ikke forvalter den klokt. Hadde de fordelt bedre kunne de lett ha kommet seg ut av krisa - men det er ikke noe forståelse for det hos eliten. Henry Ford skjønte det - dagens elite skjønner det ikke.
Å, ja du har sansen for det Henry Ford stod for og hadde skjønt. :D

SITAT:
- På Fords første fabrikk, fikk arbeiderne bedre betalt end noe annet sted, men samlebåndsarbeidet var med sin monotoni fysisk og psykisk utmattende. En av arbeiderne som gav opp etter en uke og gikk tilbake til Dodge-fabrikken, sa: «Det var en form for helvete på jord, hvor menneskene ble forvandlet til roboter. Jeg foraktet tanken på at Fords markedsførere fremstilte selskapet som en velgjører, når sannheten var at de utnyttet arbeiderne mer hensynsløst enn noen annen bilprodusent, og dominerte arbeidernes liv på måter som fratok dem privalivet og individualiteten deres.» Ford hadde en egen divisjon for sosiologi til dette formålet. Sosiologene hans kunne når som helst banke på døren til de ansatte og spørre dem ut om deres sivilstatus, religion, spareplaner, kosthold, alkoholforbruk, helse, fritidsinteresser, livsforsikring osv. Alt ble nøye notert ned på egne, blå skjemaer. Den som røykte eller drakk hjemme, fikk sparken. Ledelsen bygget opp et nett av informanter. Arbeiderne ble hyrt til å spionere på hverandre. Hvis noen prøvde å fagorganisere Fords arbeidere, ble de oppsagt, jult opp eller til og med drept av Fords mafia-forbindelser. Overvåkningen var ikke bare politisk motivert. En arbeider som tok seg for mange pauser, ble konfrontert med hvert minutt han hadde «stjålet» fra Ford.

-Ford publiserte også, under eget navn, flere anti-jødiske artikler i Dearborn Independent, som ble utgitt tidlig på 1920-tallet som fire innbundne verk med tittelen Den internasjonale jøde. Artiklene benektet vold mot jøder, og hevdet at det var jødene selv som sto bak episodene.

-Ford støttet Charles Lindberghs kandidatur for presidentskapet i USA. Lindbergh var i likhet med Ford og Adolf Hitler en glødende anti-semitt. Henry Ford skrev boken Den internasjonale jøde der han gjør rede for jødenes innflytelse over internasjonal politikk. Skriveriene hans blir fortsatt benyttet som propaganda av varierende organisasjoner, og dukker ofte opp på antisemittiske eller nazistiske nettsider.


https://no.wikipedia.org/wiki/Henry_Ford
Brukeravatar
riflefish
Innlegg: 4645
Registrert: 21 okt 2017, 06:01
Sted: ved havet

#9

å skan gjøra med den nye kinesiske imperialismen!
kommuniste my « ass»
de folka der bryr seg ikke om internasjonale overenskomster
det har tatt over nesten alt også i afrika! de er over alt! renser kysten for
fisk! mm
bygger bruer i norge!
de er over alt

før covid19 var det predikert at 400
milioner kinesre vile reise utenlands på ferje innen 5 år,
det er mye folk dan tenker på st europa har 800 mill
(1,439,323,776 people) 2020..
detta var trist lesning (TDR),
Det perfekte liv er å ikke jakte på det perfekte liv. :roll:
MrDemongas
Innlegg: 1015
Registrert: 25 okt 2017, 20:00

#10

Hvorfor ha kveg når man ikke kan melke dem? :roll:
Svar

Gå tilbake til «Nyheter fra media»