Forslag om å fjerne forsørgertilleggene.

Brukeravatar
Geir Rasch
Innlegg: 510
Registrert: 23 nov 2017, 07:28
Sted: Khon Kaen
Kontakt:

#61

INKOGNITO skrev: 21 sep 2020, 09:17 Formålet med endringene i endringene i etterlatte pensjonene synes jeg da har mye logikk.
Å oppfordre flest mulig arbeidsføre til å komme seg mest mulig ut i jobb som gir grunnlagg for å opparbeide egen pensjon, samt begrense mulighetene til å spekulere i at rettigheter fra en ektefelles pensjon skal kunne gi den etterlatte nok å leve av, uavhengig av om vedkommendes restarbeidsevne og alder, kan vel ikke være helt tullete? :?
Det er ikke tullete å oppfordre alle mennesker til å forsørge seg selv og opparbeide en god pensjon for seg selv. Men selv om det ikke er tullete i seg selv, så kan det bli problematisk for de som har valgt en annen livsform og er kommet i en alder hvor mulighetene til å opparbeide god pensjon er ikke-eksisterende.
Så gjenstår det å se hvordan dette eventuelt blir gjennomført. Blir det på samme måte som med forsørgertilleggene at alt blir borte, eller vil det bli overgangsordninger.
Selv har jeg pensjon fra offentlig pensjonskasse som også har etterlattepensjon. Der ble ordningen på et tidspunkt gjort mindre gunstig, men nyordningen gjaldt da bare for nye medlemmer. Så gjenstår å se om det samme gjelder for nav-pensjonen.
Ordningen med etterlattepensjon er jo knyttet til de gamle reglene (1G + 55% av tilleggspensjon). Dette med beregning av pensjon med utgangspunkt i G gjelder jo bare for de av oss som er født før 1954. De som er født i perioden 1954 - 1962 har en blanding av ny og gammel ordning, mens de som er født etter 1962 får pensjon utelukkende etter ny ordning.
Svar

Gå tilbake til «Økonomi og næringsliv»