Velkommen til Asianet.no

REGISTRER DEG HER, det er gratis og uforpliktende.

Normalt vil du få bekreftelse fra oss på e-post umiddelbart etter registrering.
Tar dette lang tid kan du gå til forumsiden og sende inn skjema Kontakt oss
Skriv valgt brukernavn og e-postadresse og vi skal finne ut av det.

NB: Vi ser i systemet vårt at noen brukere har registrert seg med e-postadresser som returneres fra leverandør som ukjente. Se over for hjelp til feil.

PS: Du kan også sjekke om e-posten fra oss ligger i Spam.

mvh
-asianet.no

En nordmann sitt liv i Thailand blandt kun thaier.

Satuk
Innlegg: 2
Registrert: 21 okt 2017, 17:50

#221

05 feb 2019, 14:20

Ødela termittene dette på en natt ?? Selv måte vi rive innervegger på 3 soverom samt laminatgulv for å ta knekken på f... skapet. Men de hadde nok mesket seg over lengre tid.
0 x
Arild Holtet
Innlegg: 1193
Registrert: 24 okt 2017, 09:27
x 1373

#222

07 feb 2019, 09:16

https://www.youtube.com/watch?v=cio-5xUoc1o


Nok en gang hører jeg denne triste tonen drive i vinden mot meg, og over over åkrene og landsbyen her vi bor. Ett menneske her vi bor er død, og skal snart sendes til det lille tempelet. En i nær familie til min kones mormor, sovnet stille inn for noen dager siden. Hun har levd ett godt liv sammen med sin familie, og som tradisjonen er her, så tar alle de yngre vare på de gamle i familien. Med en alder av 96 år så var det mange av hennes kjære, som på en mild og god måte tok vare på den gamle for hun ga så mange livet. Mange barn, barnebarn, oldebarn og tippoldebarn har denne gode kvinnen, og ved huset var det tett med mennesker de tre dagene før hun sendes til tempelet. Alle nære venner og familie var med og laget mat, vasket opp og laget en fin ramme rundt den døde, som lå innerst i inngangs rommet eller stua i en vakker pyntet kiste oppe på ett lite oppbygget bord eller podie. Masse blomster og kranser var det i rommet, og folk takket den gamle som hadde gitt mye til så mange.

Snart går ett tog av mennesker gjennom de små soiene (veiene) her vi bor, og den nærmeste familien holder i kisten. De holder og i den hvite hellige tråden, det er tråden som symboliserer at menneskene skal holde sammen. Alle går sammen og bak kisten i lang og rolig rekke, og de går MOT sola i det lille krematoriet der hun skal brennes og røyken og hennes aske stiger til himmelen. Mange har små hustempel der de har en vakker krukke som asken av den døde legges i. Mens andre igjen får en plass i murens vegger rundt tempelet. De går MED sola når de skal lære om buddhismen, for da følger de sola videre inn i lyset og sola. Men når man dør går man MOT sola og inn i mørket.

Ett liv er over og ett menneske er borte. Min gode kone viser ikke en sorg. Men som så mange en slags glede, en glede over at den gamle nå får oppnå NIRVANA den evige hvile, indre ro, harmoni og at smertene er over.

Farvel og takk for alt du har gitt så mange.

A.H.
Vedlegg
DSC_2667.jpg
1 x
Arild Holtet
Innlegg: 1193
Registrert: 24 okt 2017, 09:27
x 1373

#223

10 feb 2019, 07:39

Av og til så blir jeg helt oppgitt over Thailand sine butikker og bruk av plast.

På 7-Eleven så blir alle drikker fylt i plastkrus med plast lokk og sugerør i plast, og en plastpose med håndtak så man har noe å holde i. Alle flasker ellers med sugerør pakket i plast og lagt i en plastikk bærepose. Yoghurt beger i plast med små plast skjeer i en plastpose, og alt lagt i en bærepose i plast. Sugerør og plasts skjeer sier jeg at jeg ikke vil ha, for vi har noe å drikke av og skjeer i huset.

90% av alle sko og sandaler er av plast, og kastet etter en måned eller så da de går i stykker. Blir mye avfall i plast av dette.

Men det værste var når en i familien kjøpte smertestillende tabletter til meg. Pleier å kjøpe 4 stk typer piller, som bla lagt i en stor plast pose, men selvfølgelig lagt i en plast bærepose. Nå gjør de det annerledes. Det er 4 stk. tabletter i 20 stk så poser i plast, som legges i den vanlige plastposen som alle tablettene ble lagt i før. Da blir 20 små plastposer lagt i en større plastpose, som igjen blir lagt i en plast bærepose.

Det er bare å gi opp, for bruken av plast bare øker og øker uten grunn. :-o :-o :-o

A.H.
Vedlegg
Screen Shot 2019-02-10 at 10.32.54.png
1 x
Arild Holtet
Innlegg: 1193
Registrert: 24 okt 2017, 09:27
x 1373

#224

16 feb 2019, 04:25

I den lille landsbyen Nong Bolung helt syd i Petchabun, så går livet sin rolige gange for hele familien. Arbeide for konas søsken som er unge mennesker, men ikke det mest stressa livet.

For min blide runde og meg, så er livet enkelt og harmonisk. Matbålene er som før og familien koser seg med mat og drikke. Min lille gode hund Lucky og jeg slapper ofte av sammen, og en snill myk hund trives på pappa sin arm. Slik går nå dagene, og i dag er det en grundig vanning av gressplenen og blomster og trær. Kanskje litt brenning av hageavfall for det trengs med jevne mellomrom

A.H.
Vedlegg
DSC_9034.jpg
DSC06546.jpg
DSC06552.jpg
0 x
Arild Holtet
Innlegg: 1193
Registrert: 24 okt 2017, 09:27
x 1373

#225

16 feb 2019, 05:18

Etter mange år på sykehus og nære døden, så har allikevel livet fart pent med meg. Tenker på dem som ikke klarte å komme over sykdom og vanskelig barndom. Tullingen var en av dem, må han få hvile i fred denne lille gutten som slet hele sitt korte liv.

En sang som heter Tulling. En sang om noe som hendte i Hedemarken, om en liten gutt som var lettere tilbakestående og levde fra 1878 til 1888. Han ble bare 10 år gammel, og den lille gutten opplevde mye vond i de 10 årene han levde. Slik er sangen og den kan nok røre mange litt i hjertet nå i disse tider.

https://www.youtube.com/watch?v=i9PsX_WoWFk

I Wikipedia står det at han var født den 17 juli 1883 og døde nesten 10 år senere den 7 mars 1898. Den lille gutten med “sår” i hjertet døde av difteri, og hans siste bønner var at hans skolekamerater ikke skulle få samme sykdommen. En from liten gutt som hadde ett kort og vondt liv. Det siste ordene han sa var: Så skal de ikke kalle meg Tullingen mer. Wikipedia har og med teksten i sangen.

https://no.wikipedia.org/wiki/Tullingen

Tenk på den som kanskje ikke er så flink på skolen og vellykket i livet. De kan ofte være de beste og snilleste menneskene.

A.H.
1 x
Svar

Gå tilbake til «Reisebrev og dagligliv»