Reiser man derimot på business eller first kan flymat virkelig være en god opplevelse.
Dagbladet skriver i dag om flymat: Derfor smaker flymaten rart
Smakløs kylling? Potetgull som ikke smaker salt? Det er flere faktorer som påvirker smaksløkene dine i lufta.
Flymaten fyller snart 100 år, og mye har skjedd siden den gang. Mange opplever at flymat er en smakløs affære, eller smaker litt … rart.
Store mengder mat lages på forhånd, før flyene letter av sted. De kabinansatte har rundt 16 minutter til å varme opp maten - noe som også påvirker menyen.
Men hvorfor smaker maten så annerledes oppe i lufta?
Smaksløkene blir påvirket
Det er flere ting som påvirker smakssansene dine om bord på flyet. Lufttrykket i kabinen, hvor høyt over havet flyet flyr, lav luftfuktighet og vibrasjoner er med på å gjøre måltidet annerledes enn det ville smakt på bakken, ifølge Andreas Hjørnholm, kommunikasjonssjef i Norwegian.
- At lufta i flykabinen er tørrere, påvirker slimhinnene og smaksløkene i munnen. I eldre fly er lufta ekstra tørr, hvilket påvirker smakssansen ytterligere, sier han.