Derfor smaker flymaten rart

Her diskuterer vi erfaringer og legger ut informasjon om hva som skjer i lufta.
Vi diskuterer flyselskap; egne erfaringer, anbefalinger, legger ut informasjon om nyheter mm.
Svar
Brukeravatar
tdr
Moderator
Innlegg: 1841
Registrert: 20 okt 2017, 21:02
Sted: Norge
Kontakt:

#1

De fleste av oss her inne vet at flymat sjelden er noen gourmet-opplevelse. Flere velger å ta med mat når det er mulig for å unngå å spise maten som blir servert på fly. Mange faktorer påvirker maten og den skal gjerne være både billig i tillegg til rask og enkel å servere. Noen selskap har dog lagt mer ressurser i utvikling av menyer ombord på flyrutene deres.

Reiser man derimot på business eller first kan flymat virkelig være en god opplevelse.

Dagbladet skriver i dag om flymat: Derfor smaker flymaten rart

Smakløs kylling? Potetgull som ikke smaker salt? Det er flere faktorer som påvirker smaksløkene dine i lufta.

Flymaten fyller snart 100 år, og mye har skjedd siden den gang. Mange opplever at flymat er en smakløs affære, eller smaker litt … rart.

Store mengder mat lages på forhånd, før flyene letter av sted. De kabinansatte har rundt 16 minutter til å varme opp maten - noe som også påvirker menyen.

Men hvorfor smaker maten så annerledes oppe i lufta?

Smaksløkene blir påvirket

Det er flere ting som påvirker smakssansene dine om bord på flyet. Lufttrykket i kabinen, hvor høyt over havet flyet flyr, lav luftfuktighet og vibrasjoner er med på å gjøre måltidet annerledes enn det ville smakt på bakken, ifølge Andreas Hjørnholm, kommunikasjonssjef i Norwegian.

- At lufta i flykabinen er tørrere, påvirker slimhinnene og smaksløkene i munnen. I eldre fly er lufta ekstra tørr, hvilket påvirker smakssansen ytterligere, sier han.

Grunnlegger og eier av nettstedet dere nå er inne på.
Hvis noen har spørsmål eller forslag så send meg gjerne en PM.
Svar

Gå tilbake til «I lufta»