Bidrar til 10% av Filippinenes BNP

Svar
Brukeravatar
Phay
Innlegg: 4568
Registrert: 21 okt 2017, 00:24
Sted: Milkway

#1

Mer enn 10 millioner Filippinere jobber i utlandet, og sender hjem penger til sine foreldre, besteforeldre og barn samt øvrig familie!



🌞
Brukeravatar
Phay
Innlegg: 4568
Registrert: 21 okt 2017, 00:24
Sted: Milkway

#2

Ber vennlig om å holde seg til tema i tråden, noe som kan huskes for hver gang man svarer om det går på utsiden av det tråden egentlig handler om. Av og til så kommer det delsvar i ett tema, der det kan være naturlig å svare på den posten, men stort sett så skal man, og bør man forholde seg til tema som er i utgangspunktet postet.

Ha en fin dag
🌞
RobertX
Innlegg: 1902
Registrert: 21 okt 2017, 08:49
Sted: Cebu City, Filippinene

#3

Den ene tanta til dama jobber i Dubai og de har også måttet stenge i 1 måned nå. Heldigvis får de lønn. Men om det går over 1 måned ligger de tynt an, da var det ikke sikkert de får noen lønn lenger.
"Scale back your long hopes, to a short period. While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.", by the Roman poet Horace in 65 BC. Carpe Diem
Brukeravatar
tdr
Moderator
Innlegg: 1841
Registrert: 20 okt 2017, 21:02
Sted: Norge
Kontakt:

#4

[mod=Moderator]Minner om trådens tema.[/mod]

Noen innlegg som var langt fra trådens tema er skjulte.
Grunnlegger og eier av nettstedet dere nå er inne på.
Hvis noen har spørsmål eller forslag så send meg gjerne en PM.
gunners
Innlegg: 513
Registrert: 26 des 2017, 21:14

#5

At balikbayanene bidrar med nærmere 10 prosent av Filippinenes BNP er for så vidt greit nok. Mange er helt avhengige av denne hjelpen. Minner på mange måter litt om det norske Oljefondet. Men verken Filippinene eller for den slags skyld Norge kan kun leve av slike tilskudd selv om det er en god hjelp. Det jeg tenker på er at av disse ti millionene filippinere er det muligens 6-7 millioner med god utdannelse. De forsvinner ut av landet og til lønninger som ligger sikkert 10 ganger høyere. Derfor fullt forståelig. Men på sikt. Hele tiden forsvinner de med topputdannelse ut, og landet blir sittende uten den kompetanse som landet sårt trenger for å bygge opp egen industri og på den måten bidra til å få landet ut av fattigdommen. Er nok mulig å finne mellomløsninger her, f.eks gratis utdanning mot plikttjeneste i hjemlandet et visst antall år. Uansett. Et vanskelig dilemma.
Brukeravatar
tdr
Moderator
Innlegg: 1841
Registrert: 20 okt 2017, 21:02
Sted: Norge
Kontakt:

#6

Ble litt nyskjerrig på tallene og 10 millioner arbeidere utgjør jo en stor del av landets potensielle arbeidsstokk.

I følge egne statistikker utgjør de som tilhører arbeidsstokken med alder over 15 år på Filippinene 62,5% (45,4 millioner) av landets 73,1 millioner innbyggere. Totalt antall i arbeid er 43 millioner som tilsvarer 94,6% av de som kan være i arbeid. Flere menn (60,9%) enn kvinner er i arbeid på Filippinene.

Når man da ser på hvor mange som arbeider utenlands står de for en særdeles stor andel av den arbeidsdyktige delen av befolkningen. Hele USD 32,2 milliarder ble sendt tilbake til landet fra arbeidstakere utenlands i 2019.

Ville nok være interessant å vite hvordan filippinere i utlandet fordeler seg i forhold til utdannelse.

Mange av de filippinske arbeiderne utenlands er gjerne lavt utdannede og i mange land er det nok dessverre store deler av utenlandske arbeidstakere som er i lavtlønnede og ufaglærte yrker. Både lønn og andre forhold ikke er slik de bør være. Skrekkhistorier fra mange land er heller ikke uvanlig. Eksempler er filippinske byggearbeidere i arabiske land, men vi har sett flere saker fra Norge når det gjelder au pair fra Filippinene

At høyt utdannede forlater landet er som [mention]gunners[/mention] nevner ikke gunstig for landets utvikling.

I Norge så var dette status i 2013:
As of 2013 there were about 18,000 Filipinos in Norway,[11] most of them living in the Oslo urban area. In addition to Filipinos who have intermarried with Norwegians, there are at least 900 licensed Filipino nurses, over a hundred oil engineers employed mostly in offshore projects in the western coast of Norway and Filipinos or Norwegians of Filipino descent working in the government sector, diplomatic missions and NGO's and commercial establishments.
Da var det 900 lisensierte sykepleiere fra Filippinene i Norge, men antallet med utdannelse fra landet er mye høyere. Rundt 3000 av filippinere i Norge er utdannet sykepleiere eller helsefagarbeidere fra hjemlandet men kan ikke jobbe i Norge grunnet mangel på godkjenninger.
Det er rundt 3.000 filippinske sykepleiere og helsefagarbeidere i Norge. Flere har ikke godkjenningen de trenger for å jobbe som dette i Norge.
Filippinene hadde nok gjerne sett at flere var hjemme, men samtidig så bidrar jo mange med uvurderlige summer til landet.


Kilder:
Employment Situation in July 2019
Overseas Filipinos
Filippinske sykepleiere i Norge vil bidra under koronakrisen. De har fire års universitetsutdannelse fra hjemlandet, men får ikke jobbe som sykepleiere i Norge.
Grunnlegger og eier av nettstedet dere nå er inne på.
Hvis noen har spørsmål eller forslag så send meg gjerne en PM.
gunners
Innlegg: 513
Registrert: 26 des 2017, 21:14

#7

Et meget godt innlegg av tdr. At utenlandsfilippinere bidrar med 10 % er litt av krumtappen i landets økonomi. Hvor mye disse bidrar med er litt avhengig av hvordan en regner. La oss sammenligne med en bedrift som starer med en viss sum og i løpet av en til to generasjoner har denne bedriften økt omsetning og har økt fortjeneste som er tre ganger høyere enn ved starten. Overfør så denne tankegangen til de 10 prosentene.
Enkelte, en god del, sender f eks 50.000 kroner hjem slik at familien kan starte opp en liten business. Den tar seg opp etter hvert og gir god avkastning, Mye av hjemsendte midler går til utdannelse av brødre og søstre. Disse får da muligheten av å gå inn i bedre betalte jobber. Noen gjør det, men svært mange forsvinner utenlands. De fortsetter å sende penger hjem, og en del av disse pengene går så til andre familiemedlemmers utdannelse. I løpet av et par generasjoner har da hundretusenvis av disse, ofte svært fattige, fått seg en utdannelse og gjerne dratt utenlands. De fortsetter oftest tradisjonene med å sende penger hjem. Uten denne hjelpen utenfra ville de og familiene fortsatt levd i fattigdom. For meg virker det som om det først og fremst er disse som har klart å bringe frem en økende middelklasse, ikke regjeringen. En ser det også tydelig at blant landets arbeidere uten utdannelse ikke finnes noe sikkerhetsnett ved sykdommer eller uførhet, så der har regjeringen gjort ytterst lite, dessverre.
Svar

Gå tilbake til «Nyheter fra media»